Haberler

Otoparkçılık İçin Ön Lisans Programı Geliyor

Güncelleme:

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik otoparklarla ilgili olarak ön lisans programları oluşturulacağını söyledi. Çevik, "Üniversitelerle görüşmeler başlatılmıştır." dedi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen, Amsterdam RAI ve UBM NTSR tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan "Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı"nın açılışı, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) Genel Müdürü ve Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Çevik, Amsterdam RAI Uluslararası Fuarlar Direktörü Theo Lingmont ve UBM İstanbul Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ise araç park etme sorununu çözmeye yönelik strateji ve proje geliştirmeyi ve otopark alanlarında sürdürülebilir ve somut adımlar atılmasını amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM

"Türkiye'de hızla gelişen kentleşme hareketleriyle, buna bağlı olarak araç sahipliğinin artması, Türkiye'nin gelişmiş vilayetlerinde özellikle nüfusun ve ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı bölgelerde ulaşım sorunlarına yol açmış ve bununla birlikte bir ulaşım, trafik ve otopark sorunu da gündeme gelmiştir. Kamu kurumları ve özel sektörü bir araya getirerek, Türkiye'de toplu ulaşımı destekleyici otopark yatırımlarının hızlandırılması bir zorunluluk olarak ortaya çıktı. Türkiye'de yapılacak ulaşım ve otopark yatırımları ile binlerce kişiye istihdam alanı da oluşturmak mümkün."

'PARK ET-DEVAM ET'

Etkin bir ulaşım yönetimi için, büyükşehir belediyelerinde yapılacak mevzuat değişikliği ile düzenleme ve denetleme yetkilerinin artırılmasının sürdürülebilir bir ulaşım, trafik ve otopark yönetimi açısından önemli olduğunun altını çizen Çevik, dernek olarak şehirlerdeki trafik tıkanıklığının çözümüne katkıda bulunması amacıyla "Park et-devam et" projelerine ağırlık verdiklerini söyledi.

GELECEĞİN MESLEĞİ

Çevik, ulaşımda erişilebilirliğin önemine işaret ederek, günümüzde akıllı telefonlardaki yazılımlar sayesinde bazı soruların cevabına ulaşılıyor olmasının, toplu ulaşım, trafik ve otopark kültüründe ne kadar yol alınması gerektiğini gösterdiğine dikkati çekti. İSPARK'ın, park sorununun çözümü için çalışmalarını başlattığı "Otopark Master Planı"nın otopark sorununa bütüncül çözümler üretiğini dile getiren Çevik, katılımcılara plan hakkında bilgi vererek, bu planın hazırlanmasının gelişmekte olan bütün illerin gözününde bulundurması gereken bir çalışma olduğu değerlendirmesinde bulundu. Çevik, Türkiye'de artık otopark şirketlerinin sadece kara parklanmasını değil aynı zamanda hava ve deniz parklanmalarını da ilgilendiren her alanda faaliyet gösteren işletme kuruluşlarına dönüştüğünü dile getirerek, "Bunun sonucu olarak hava, kara ve denizpark alanı işletmeciliğinde yeni iş kolları ortaya çıkmakta.

OKULU OLACAK

Bu iş kollarının gerek duyduğu nitelikli personelin sağlanması için Otopark Uygulamaları ve İşletmeciliği Bölümü'nün oluşturulması ve ilk etapta önlisans olarak eğitim faaliyetlerine başlaması adına üniversitelerle görüşmeler başlatılmıştır." diye konuştu. "Dünya genelinde otopark tasarımı" kitabının fuar kapsamında tanıtımının yapılacağı bilgisini veren Çevik, kitabın tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını, yüksek standartta mekanlar üretilerek müşteri memnuniyetinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Çevik Amsterdam İstanbul Türkiye Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

BİLGİN:

ADINIDA DEĞENEKCİ YÜKSEK OKULU KOYSUNLAR

21
1
yanıtYanıtla
dfsd:

mafya bunlar mafya , hiç bir iş yapmadan para kazanıyolar

16
0
yanıtYanıtla
asabi vatandaşMobil-ANDROID:

yahu tonla iyi branşlardan mezun üniversiteli işsiz var. degnekci olmak icin de bolum mu acilacak?

11
1
yanıtYanıtla
ad soyadmobilWeb@haberler.com:

Hızır Bey, İstanbul kadısı ve belediye başkanı iken, bir Hıristiyan mîmâr geldi. Fâtih Sultan Mehmet Hân’dan şikâyetçi olduğunu söyledi. Hızır Bey, mîmârı dinledi. Fâtih, bugünkü Ayasofya Câmii’nden daha yüksek kubbeye ve daha üstün mîmârî husûsiyetlere sâhip bir câmi yaptırmak istemiş ve o mîmâr da bu işe tâlip olmuştu. Ama Müslümanların, Ayasofya’dan daha üstün bir esere sâhip olmalarına gönlü râzı olmamıştı. Mısır’dan bin bir zahmetle getirilmiş olan sütûnların yüksekliklerini kısa tutmuş ve kubbenin yüksekliği de Ayasofya’dan alçak olmuştu. Sultan, sütûnların kasıtlı olarak küçültüldüğünü anlayıp çok hiddetlendi. Muhâkeme edilmeden mîmârın eli kesildi. Hızır Bey, konuyu araştırdı. Şâhitlerle berâber Pâdişahı da mahkemeye çağırdı. Fâtih, mahkeme salonuna girince, başköşeye oturmak istedi. Kadı, hiç çekinmeden, “Oturma begüm.. Hasmınla yüzleşmek üzere, mahkeme huzûrunda ayakta dur” dedi. Sultan derhâl söylenen yere geçti. Mahkemenin Pâdişahı Hızır Bey’di. Onun şahsında, İslâmiyet’in âdil hükümleri karşısında bulunmaktaydı. Kadı: “Sen bu zimmînin elini kestirdin mi” deyip söze başladı. Mahkeme neticesinde “Sen, Murat oğlu Mehmet Mahkeme edilmeden bu zimmînin elini kestirdiğin için kısas olunacaksın Senin elin de onunki gibi kesilecek. Eğer Hıristiyan mîmârı râzı edebilirsen, ölünceye kadar onun ve âilesinin geçimini temin etmek karşılığında elini kesilmekten kurtarabilirsin” dedi. Herkesle birlikte Pâdişah da tam bir sükûnet içerisinde kararı dinledi. Hıristiyan mîmâr, bu ulvî karar karşısında daha fazla dayanamadı. Ağlayarak Pâdişahın ellerine kapandı. Mîmâr, âilesiyle birlikte Müslüman olmakla şereflendi. Mahkeme yeri boşaldıktan sonra Kadı Hızır bey ve Sultan Fatih yalnız kalınca Sultan”Eğer padişahlığımdan korkup haksız bir karar verseydin billahi kılıcımla kelleni kesecektim” der. Hızır bey de kürsünün altında sakladığı topuzu çıkarır”Hünkarım sizde padişahlığınızdan gururlanıp şeriat mahkemesinin kararını dinlemeseydiniz billahi bu topuzla başınızı ezerdim” der

6
4
yanıtYanıtla
Zafer KATAR:

Evet çok doğru olmuş. Medeni, kültürlü, anlayışlı kişiler olursa daha iyi olu. Hiç olmazsa kavga gürültü olmaz. Eğitim şarttt. . . .

0
8
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61mobilWeb@haberler.com:

artık mastır ve doktorayı da taksimde yaparlar ara sokaklarda...

7
0
yanıtYanıtla
b35t:

akp kölelik sistemi

2
2
yanıtYanıtla
merak ettim:

bu ülkede kımse hakkını aramıyor ondanda beledıyeler ıstedıgı heryerı otoparka cevırıyor. YAHU KARDEŞİM OTURDUGUN BINAYI YAPAN MUTAHITE ONAYI VEREN KIM O ZMANKI BELEDIYE DEGILMI. KİŞİLER ONEMLIMI ALINAN KARARDA DEGIL KURUM ESAS DOGRUMU. OTURDUGUN BINAYI YAPARKEN DAIRE SAYISI KADAR ARAC PARKI YAPMAMIŞSA VEDE BELEDIYE KARARLA BINA ONUNDEKI ASFALTI OTOMOBIL PARKEDEBILIR KARARI ALMIŞSA ONCELIK SENINNDIR GECE GUNDUZ FARKETMEZ MAHKEMEYE BASVURAN HERKES KAZANIR BU DAVAYI . . .

2
1
yanıtYanıtla
vatandasmobilWeb@haberler.com:

O zaman kalaycilar icin de önlisans isteriz : balatta bir universite acilsin.

2
0
yanıtYanıtla
VOLKANBRAVO:

şakamı bu DEĞNEKçiliğin üniversitesimi olur. Zaten üniversiteler hiçbirşey öğretmiyorlar tamamen ticarethane mantığıyla çalışıyorlar. Saçmalık

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title