Haberler

    İspanya Tünelin Ucunu Gördü

    Küresel mali krizden en ağır etkilenen ülkelerden İspanya tünelin ucunu sonunda gördü.

    Küresel mali krizden en ağır etkilenen ülkelerden İspanya tünelin ucunu sonunda gördü. 2014'te İspanyol ekonomisi yüzde 1,4 büyüyerek Avrupa'nın lokomotifi Almanya'yı bile geride bıraktı. İspanyol İstatistik Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre yılın son çeyreğinde gayri safi yurt içi hasıla yüzde 0,7 artarak sene sonunda büyümenin neredeyse yüzde 1,5'e ulaşmasını sağladı. Madrid yönetimi 2015'te de büyümenin devam edeceğini ve yüzde 2'ye ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.

    Avrupa'nın en büyük enerji ithalatçılarından biri olan İspanya'da ham petrolün son 7 aydır değer kaybetmesi alınan başarılı sonuçta büyük rol oynadı. Ayrıca Euro'nun diğer dövizler karşısında değer kaybetmesi ülkenin ihracatını artırmasına yardım etti.

    Bu pembe tablo ise halkta şimdilik hissedilmemiş durumda. Zira ülkenin kanayan yarası işsizlik aktif nüfusun hala yüzde 24'ünü etkiliyor. 25 yaşın altındaki gençlerdeyse bu oran yüzde 51,8'de bulunuyor.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 30 Ocak 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Almanya İspanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title