Haberler

İspanya'da Demir Yolu İşçilerinden Grev

İspanya'da Semaf, CGT ve CCOO sendikalarının çağrısıyla demir yolu işçileri greve gitti.

İspanya'da Semaf, CGT ve CCOO sendikalarının çağrısıyla demir yolu işçileri greve gitti.

Gece yarısı başlayan ve 23 saat sürecek grev dolayısıyla yük trenlerinde yüzde 20, banliyö trenlerinde yüzde 75, şehirler arası hızlı tren seferlerinde de yüzde 72'lik asgari hizmetin garanti edildiği belirtildi. Yetkililer 353 hızlı tren seferinden 255'inin, 527 normal seferin de 343'ünün gerçekleştirileceğini açıkladı.

Grev nedeniyle sabah tren istasyonlarında çok ciddi sorunlar yaşanmadığı, asgari hizmetin normal şekilde verildiği bildirildi.

Yük trenlerinin işletmeciliğinin özelleştirilerek 2019 yılı sonuna kadar tamamının satılması, çalışanlarla yeni sözleşme yapılması ve kesintilere karşı çıkan sendikalar, Bayındırlık Bakanlığı ile yürütülen müzakerelerden sonuç alınamayınca bugün greve gitme kararı almıştı.

Sendikalar taleplerine karşı herhangi bir gelişme olmaması halinde 11,14 ve 15 Eylül'de de iş bırakacaklarını duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title