Haberler

İspanya Başbakanı, Yolsuzluklardan Dolayı Özür Diledi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, partisinin üyelerini zan altında bırakan yolsuzluklardan dolayı tüm İspanyollardan özür diledi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, partisinin üyelerini zan altında bırakan yolsuzluklardan dolayı tüm İspanyollardan özür diledi

İspanya'da iktidardaki Halk Partisi'ni (PP) zor durumda bırakan yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili Senato'da muhalefet partilerinin yönelttiği soruları yanıtlayan Başbakan Mariano Rajoy, "Partim adına tüm İspanyollardan özür dilemek istiyorum" dedi.

"Yolsuzluklar karşında İspanyolların gösterdiği öfkeyi ve bıkkınlığı anlayışla karşılıyorum ve benzer duyguları paylaşıyorum" diyen Rajoy, her şeye rağmen İspanya'nın bir hukuk devleti olduğunu ve vatandaşların devletin işleyen kurumlarına güven duyması gerektiğini savundu. Aynı zamanda iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) Genel Başkanı olan Rajoy, partisinin kamu görevine atadığı bazı kişilerin yolsuzluklara bulaşarak kendilerine verilen onuru taşıyamadıklarını söyledi. İspanya Başbakanı, ülkedeki yolsuzluklara karşı en kısa zamanda bir önlem paketi çıkartacaklarını da açıkladı.

Başbakan Rajoy'un konuşması sırasında muhalefetteki siyasi partilerin koltuklarından "istifa, istifa" şeklinde seslerin yükselmesi dikkati çekti.

İspanya Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı'nın talimatıyla hafta başında başlatılan operasyon kapsamında 51 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında PP'nin üst düzey üyesi olan ve 2008-2011'de Madrid özerk yönetiminde Başkanlık, Adalet ve İçişleri'nden sorumlu olan Francisco Granados ile 6 Madrid ilçe belediye başkanı da bulunuyor. Basına verilen bilgilerde, 250 milyon avrodan fazla yolsuzluk yapıldığı iddia edilirken, gözaltındakilerin kamusal işlerden komisyon almakla suçlandıkları belirtiliyor. - Madrid

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title