Haberler

İsmail Hakkı Bursevî Sempozyumu Başladı

Osmanlı alimleri ve müfessirleri içinde eserlerinin çokluğuyla tanınan İsmail Hakkı Bursevî Hazretleri sempozyumla anıldı.

Osmanlı alimleri ve müfessirleri içinde eserlerinin çokluğuyla tanınan İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri sempozyumla anıldı.

Büyük İslam alimi ve meşhur Rüh'ül-beyan tefsirinin müellifi İsmail Hakkı Bursevi Hazretlerini kendi memleketinde anmak için düzenlenen uluslararası sempozyumun ikincisi, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Bursa Valiliği ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyuma çok sayıda yerli ve yabancı ilahiyatçı ve akademisyen ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek katıldı.

İlk oturumda Hanımağa İsmailova, "13. asırda Azerbaycan'da tasavvuf ve tarikatlar"; Kazım Hacimezliç, "Bosnalı şeyhler üzerinde İsmail Hakkı Bursevi'nin tesiri"; Konul Bunyadzade, "17. yüzyılda sofilerin rolü"; Salif Çift, "Osmanlı tasavvufunun kuşatıcı siması olarak İsmail Hakkı Bursevi" konularında tebliğ sundu. Öğleden sonraki oturumda Erhan Yetik, "Rüh'ül-beyan tefsirin yazılma hikayesi ve özellikleri"; Adrew Rippin, "Rüh'ül-beyan tefsiri" konularında konuştu. Sempozyum yarın yapılacak 3 oturum ve değerlendirmeyle sona erecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Bursevi Merinos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title