Haberler

İslam Dünyası'nın 2'nci Haremi'nde İlk Terör Saldırısı

Güncelleme:

İslam sonrası bir çok siyasi olaya saldırıya, katliama tanık olan Peygamber şehri Medine tarihinde ilk kez bir terör eylemine tanık oldu.

Hz. Muhammed'in kabrinin de bulunduğu, Mescid-i Nebevi'de iftar saatlerinde iki canlı bomba saldırısı düzenlendi. Bu saldırıyla birlikte Mescid-i Nebevi ve Medine ilginin odağı oldu.

HİCRETTEN ÖNCE YESRİB

Medine, Hz. Muhammed'in hicretine kadar Mekke'nin kuzeyinde yer alan üzüm bağlarıyla ve Mekke'ye nazaran daha ferah havası ve düzlük yapısıyla tanınan ve Yesrib olarak bilinen bir şehirdi.

PEYGAMBER MESCİDİ - MESCİD-İ NEBEVİ

Hz. Muhammed'in 622 yılındaki hicretiyle Medine yani şehir veya bayındır şehir adını alan Medine o günden sonra İslam'ın en önemli şehirlerinden biri oldu. Hz. Muhammed'in evinin ve evinin yanında kurdurduğu mescid Medine ve Hz. Muhammed'le özdeşleşti. Hz. Muhammed'in kurdurduğu mescide Müslümanlar Mescid-i Nebi yani Peygamber Mescidi veya Mescid-i Nebevi yani Peygamberin Mescidi demeye başladı.

İSLAM DÜNYASININ 2'NCİ HAREMİ

Mescid-i Nebevi İslam inancına göre Mekke'de Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram'dan sonra İslam dünyasının 3 haram mescidinden 2'ncisidir. 3'üncü haram mescid ise Kudüste'ki Mescid-i Aksa'dır. Haram mescidlerin özelliği içerisinde insan öldürmenin kavganın kötü söz söylemenin ve her türlü kötülüğün yasak olduğu ve Müslüman olmayanların girmesinin yasak olduğu mescidlerdir. Bu nedenle Mescid-i Nebi'ye ve bulunduğu şehir olan Medine'ye Müslüman olmayanların girmesi yasaktır.

HZ. MUHAMMED'İN KABRİ BURADA

Hz. Muhammed Mescid-i Nebi içerisindeki evinde vefat etmiş. Ve vefat ettiği yere defnedilmiştir. Hz. Muhammed'in evi Mesci-i Nebevi içinde bulunduğu için Mescid-i Nebevi aynı zamanda Hz. Muhammed'in kabrinin de bulunduğu mesciddir.

İSLAM DEVLETİ'NE BAŞKENTLİK YAPTI

Mescid-i Nebevi'ye ev sahipliği yapan Medine, Hz. Muhammed'in hicretinden sonra miladi 622'den 656 yılına kadar İslam Devleti'ne de başkentlik yapmıştır.

HZ. OSMAN DÖNEMİNDE İŞGAL EDİLDİ

Medine, ilk kanlı baskına 3'üncü halife Hz. Osman zamanında 656 yılında tanık olmuştur. Ziyaret bahanesiyle Medine'ye gelenler şehri adeta işgal edip Hz. Osmanı katletmiştir.

HARRE OLAYI

Medine'ye ikinci büyük saldırı ise Harre Olayıdır. Abdullah b. Hanzala b. Ebu Amir önderliğindeki Medine halkının Yezid b. Muaviye hükümetine karşı ayaklanmasının Müslim bin Ukbe komutasındaki Şam Ordusu tarafından hicretin 63. Yılında kanlı bir şekilde bastırılması olayıdır. Bu olayda aralarında 80 sahabe ve 700 Kur'an hafızının da olduğu Medine halkından bir çoğu katledildi, malları yağmalandı ve namuslarına el uzatıldı.

İLK TERÖR SALDIRISI

Müslümanların ikinci Harem'inin yer aldığı Medine'ye Harre Olayı'ndan bu güne kadar hiç saldırı olmamıştı. Ancak bugün iftar saatinde düzenlenen saldırıyla Peygamber Şehri Medine tarihinde ilk defa bir terör saldırısına şahit oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mekke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Aylin:

Sevgili Peygamberimize büyük terbiyesizlik, Allah yapanlarin belasini versin

33
0
yanıtYanıtla
HİÇ BİR DİN:

Ha gayret. . . De hayde birbirinizi bitirin de İNSANLIK da bu '' son kullanım tarihi geçmiş '' dinden kurtulsun rahat ve huzur bulsun. . . .

1
16
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Ilk terör saldirisi halife Osmana yapilmis ve katletmisler.

9
0
yanıtYanıtla
bu terör yolu oralardan da geçecek:

Peygamberin makamında olmasa iyiydi. Başımıza silkeledikleri Suriyeli Arap kardeşlerinin ahını aldılar, onun cezasını çekiyorlar.

3
2
yanıtYanıtla
Gerek yok:

Rabbim bunlarin cümlesini kahhar ismiyle helak eylesin ISLAM ordusu ayaklan dinimize saldiri insanimiza saldiri yeter daha beklemeyelim ucunda ölümde olsa ölecegim devam belli

1
0
yanıtYanıtla
alman:

harem i ulann bunu baskasi yazsa kendinizi yirtardiniz bu kelimeni ingilizcesinin anlamini bilmiyormusunuz yoksa

0
0
yanıtYanıtla
ramazan yılmaz:

müslümanlar artık terör yalnızca belli yerleri degil bütün islam cografyasının başına beladır teröre maşa olan zavallılar insanlıktan nasip almamışlar yeter artık şu koca dünyaya sıgmıyormusunuz herkese verilen bir lokma ekmek sizden kıskanılıyormu yeter artık insanlıgın canına kıydıgınız birilerine yaranmaya çalışıyorsanız nafile onlar sizden daha fazlasını isteyecekler yeter artık yeter deyin insanların canını yakmadan vazgeçin

0
0
yanıtYanıtla
semih:

yazıklar olsun peygamberin meftun oldugu yerde böylesi rezilligi yapıyorlarsa artık islam alemi bütün yapısını elden geçirmeli ve bu belayı kökten global bir çözümle son vermelidir gerekirse operasyonlar için bütün müslüman ülkeleri birbirine sınırları açmalıdır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title