Haberler

İskenderun Prematüre Doğan Suriyeli Bebek, Tedavisinden Sonra Sınırda Ailesine Teslim Edildi

Prematüre doğan Suriyeli bebek, tedavisinden sonra sınırda ailesine teslim edildi Suriye'de 28 haftalıkken 700 gram olarak prematüre doğan ve ailesi tarafından kaçak yollarla getirildiği Hatay'da tedavi altına alınan Sulaf Jabra isimli bebek, tedavisinin ardından hayata tutundu.

Prematüre doğan Suriyeli bebek, tedavisinden sonra sınırda ailesine teslim edildi

Suriye'de 28 haftalıkken 700 gram olarak prematüre doğan ve ailesi tarafından kaçak yollarla getirildiği Hatay'da tedavi altına alınan Sulaf Jabra isimli bebek, tedavisinin ardından hayata tutundu. 4 aylık olan minik Jabra, ambulansla götürüldüğü Cilvegözü Sınır Kapısı'nda ailesine teslim edildi.

Suriyeli Noura Jabra ile Muhammed Jabra'nın geçen Nisan ayında Sulaf ismini verdikleri kızları dünyaya geldi. 28 haftalıkken 700 gram olarak prematüre doğan Sulaf'da 5 gün sonra da solunum yetmezliği başladı. Kaçak yollarla Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne gelen ailenin minik kızı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Minik Sulaf daha sonra İskenderun Özel Gelişim Hastanesi'ne sevk edildi. Minik kız burada tedavi altına alınırken, ailesi de Suriye'ye dönmek zorunda kaldı.

4 aylık tedavinin ardından hayata tutunan Sulaf Jabra'yı ailesine teslim etmek isteyen hastane yönetimi ilgili kurumlarla görüştükten sonra bebeği ambulansla Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na götürüp burada bekleyen ailesine telim etti. Bebeğini kucağına alınca göz yaşlarına hakim olamayan anne Noura Jabra, çocuğunu bir daha kucağına alamayacağını düşündüğünü belirterek, Türkiye Cumhuriyet Devleti'ne ve hastane yönetimine teşekkür etti.

Sulaf bebeğin hastaneye getirildiğinde, hayati fonksiyonlarının sıkıntılı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solgun, Sulaf'ın sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "28 haftalık olarak hastanemize getirilen Sulaf bebek, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde kuvöze konuldu. Sulaf bebek, zorlu bir tedavi sürecinden geçti ve sonunda yaşam savaşını kazandı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Suriye Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title