Haberler

Hatay'da Ebola Virüsü Belirtisine Rastlanan Kişi Karantinaya Alındı

Güncelleme:

Hatay'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden kişi, Ebola virüsü belirtisi ile karantina altına alındı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden ve Afrika'da çalıştığı öğrenilen kişi, Ebola virüsü belirtisi ile karantina altına alındı.

EBOLA VİRİSÜ BELİRTİSİNE RASTLANDI

Edinilen bilgilere göre, ismi henüz öğrenilemeyen fakat Afrika'da çalıştığı belirtilen bir kişi memleketi Kırıkhan'a geldi. Burada ateşlenme şikayetiyle hastaneye giden kişide Ebola virüsü belirtisine rastlandı.

HERKESE MASKE DAĞITILDI

Ambulansla Kırıkhan'dan İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edilen kişi, intaniye bölümünde karantina altına alındı. Öte yandan hastanede bulunan herkese maske dağıtılırken, Sağlık Bakanlığı'na ait 2 adet Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (UMKE) aracıda hastaneye geldi.

BAŞHEKİM HASTANEYE ÇAĞRILDI

Yine Hastane Başhekimi Veysel Yıldırım'ın da evinden hastaneye çağrıldığı bilgisine ulaşıldı.

2 BİN CAN ALDI

Afrika'nın batısında etkili olan salgın şimdiye kadar iki bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uzmanlar virüsün 20 bin kişiye daha bulaşmasından endişe ediyor.

ETKİSİNİ HER GEÇEN GÜN ARTTIRDI

Havyandan insana geçtiği tahmin edilen ve insandan insana buluşan Ebola Virisü, tropikal ormanların yakınında bulunan Orta ve Batı Afrika’nın ücra köylerinde ilk olarak ortaya çıktı ve oradan etkisini artırarak yayılmaya başladı.

Ebola Virüsü'ne yakalanan hastaların ölüm oranı %90’lara kadar çıkabilirken deneysel tedaviler üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (30)

hamdi:

akplilere bulaşsa bari sınırları delik deşik eden onlar nasılsa

12
16
yanıtYanıtla
Hakan Bayık:

Güzelim memleketimizi insan çöplüğüne çevirdiniz. İpini koparan burada. Elin afrikalısı her türlü problem ve pisliği ile elini kolunu sallaya sallaya buraya geliyor. Başınıza bela gelmeden önce önlemini alacaksınız. İş işten geçtikten sonra değil. Şimdi uğraşın durun bakalım. Hangi akla hizmeten afrika ülkelerine vizeyi kaldırdınız. ?Bu ülkelerden gelenlere sağlık kontrolü yapıyormusunuz. ?Çok mu lazım bu insanlar bu ülkeye. ?Ben, dünyanın bir ucundan gelmiş, problem ve pislik dolu ne idüğü belirsiz bu mahluklarla aynı ortamı paylaşmaya mecburmuyum. ?Bu insanların, geldikleri ülkede birilerinin canını yakıp ta buralara kaçıp saklanmadığına eminmisiniz. ?Bu insanların bu ülkeye hiçbir faydası olmayıp, sadece zararının dokunacağını bilmiyormusunuz. ?Bu gerçekleri söyleyenlere neden ırkçı diyorsunuz. ?Bunun ırkçılıkla ne alakası var. ?

20
3
yanıtYanıtla
Vatan Kırımoğlu:

Yorumunuza tamamen katılıyorum.

yanıt0
yanıt0
DFGDFG:

BEYFENDİ ADAM TÜRK AFRİKADA ÇALIŞIYOR VATANDAŞ BİZİM

yanıt0
yanıt0
KALP VE KALDIRIM:

bu yoruma katılan ya FAŞİST YA IRKÇI YA DA KENDİNİ ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ DEĞİL BAYAĞI BİRİNCİ DÜNYA ÜLKESİ SANAN KAFASINI MİLLİYETÇİLİKLE BOZMUŞ BİRİDİR. HA HER BİRİNİZİN IRKINI SORSAM, ALLAH BİLİR HANGİ TOPRAKLARDAN KAÇIP GELMİŞ, BİR ÇOK IRK VE MEZHEPTEN İNSAN ÇIKARSINIZ, SAF TÜRK IRKISINIZ SANKİ HEPİNİZ. YAZIK. BEYİN VE KALP TAŞIMIYOR KALDIRIM TAŞI TAŞIYORSUNUZ İÇİNİZDE.

yanıt0
yanıt0
çare türkler mi?:

Dünyanın diğer ülkeleri de Türkleri Afrikalı ve o senin beğenmediğin Ortadoğulu olarak görüyor zaten, seni de onlar istemiyordur kardeş. Pek de kendinize tapan Türkler oldunuz. Sanki Eboladan ölen binlerce Afrikalı için tek bir çare düşünüyormuş gibi ölsünler de kurtulak derdindesiniz. Yazık.

yanıt0
yanıt0
Hakan Bayık:

Mevzuyu sulandırıp başka mecralara çekmeye gerek yok. Ne demek istediğim açıkça belli. Aslında bal gibi anlıyorsunuz da, işinize gelmiyor.

yanıt0
yanıt0
tatar:

Binlerce kilometre uzakta en ufak birşey olsa veya duyulsa türkiyemizin medyası anında ülkemizde olmuş ve ülkemizden dünyaya dağılmış gibi haber yapar maaşallah, Turizm sezonu dolayısı ile kahramanlık yapacaklar ya, amaç turistler arkalarına bile bakmadan kaçsınlar ve bir kaç yıl da asla uğramasınlar ülkemize, amaç bu vesile ile ülke zarar görsün , amaç AKP hükümeti de zarar görsün bu vesile ile, Yazıklar olsun ülkemizde ki bu pisliklere beeee.

8
9
yanıtYanıtla
kalp ve kaldırım:

Avrupa, Amerika ve dünyanın her ülkesi Mülteci alırken sen saf ve ırkçı Türk olarak maltecileri istemiyorsun. peki senin anne banan hangı topraklardan gelmiş bir bakman gerek. Bu ülkede lazlar, çerkesler, kürtler ve azeriler hep başka topraklardan ylaşamak ve savaşlardan kaçarak geldi tutundu, şimdi birden bu topraklarda açan gül sandın kendini değil mi? Aptallık başa bela işte. Aynada kendine ve soy ağacına ve geçmişinde hangi topraklardan kopup geldiğini bilmeden kimse gelip buraya bu tür mesajlar atmasın.

yanıt0
yanıt0
yok edin:

Yok edin şu afrikayı ne kadar pislik varsa oradan geliyor

3
13
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title