Haberler

İskenderun Bakkal Süreyya Ahilik Kaftanını Giydi

Bakkal Süreyya Ahilik Kaftanını giydiHatay'ın İskenderun ilçesinde Ahilik Haftası etkinleri kapsamında toplanan esnaflar, ellerinde Türk bayrakları ve mehter takımı eşliğinde, vatandaşların alkışları arsında yürüdü.

Bakkal Süreyya Ahilik Kaftanını giydi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Ahilik Haftası etkinleri kapsamında toplanan esnaflar, ellerinde Türk bayrakları ve mehter takımı eşliğinde, vatandaşların alkışları arsında yürüdü. Ahilik kaftanı bakkal Süreyya Sakuçoğlu'na giydirildi.

Kur'an-ı Kerimin okunması ile başlayan etkinlikte söz alan Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, "Ahilik kurumu çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, ahlaklı ticaretin, adaletli yönetimin simgesidir. Ahilik halka dönük bir kurumdur. Ahi kendi ticari çıkarını öncelemeden halka hizmet etmeyi amaçlar." dedi.

İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, "Ahilik kavramı çok önemlidir. Her şeyden önce şerefli olacaksın dürüst olacaksın, hoşgörülü olacaksın Bu yıl İskenderun'da dördüncüsünü kutladığımız Ahi bayramındaki birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum." Diye konuştu.

AHİLİK KAFTANI BAYAN BAKKALA

İskenderun'da yılın esnafı olarak seçilen bakkallar odası üyesi Süreyya Sakuçoğlu'na kaftanı Belen Kaymakamı Absdulaziz Aydın tarafından giydirilerek, Hatay Valisi Ercan Topaca, imzalı belge okunarak verildi.

Düzenlenen törende vatandaşların uzun kuyruk oluştuğu döner, tatlı stantlarındaki ikramları alarak afiyetle yemeleri ile son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahilik Haftası İskenderun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title