Haberler

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı Seçimi Öncesi Sahte İmza Skandalı

Ercan ATA - ANKARA / DHA 20 Aralık'ta yapılacak olan ve başkan adaylarının adaylık evraklarında alınan imzaların mükerrer olduğunun ortaya çıkması nedeniyle iptal olan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlık seçimleriyle ilgili, adaylardan Emin Sefil'in sahte evrak düzenlediği iddia edildi.

Ercan ATA - ANKARA / DHA

20 Aralık'ta yapılacak olan ve başkan adaylarının adaylık evraklarında alınan imzaların mükerrer olduğunun ortaya çıkması nedeniyle iptal olan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlık seçimleriyle ilgili, adaylardan Emin Sefil'in sahte evrak düzenlediği iddia edildi.

Ancak olayın farklı bir yüzü ortaya çıktı. Başkan adaylarından Emin Sefil'in delegelerden aldığı imzaların sahte olduğu iddia edildi. Bu gelişme üzerine diğer başkan adayı Ahmet Öztürk, Sefil'in sahte imzalarla başkan adayı olduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başkan adayı Ahmet Öztürk ve yurt genelinden bir grup federasyon delegesi bugün Ankara'da toplanarak, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlık seçimleri öncesi delegelerden sahte imza alındığı iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

Başkan Adayı Ahmet Öztürk ile Sıhhiye'deki Adliye binası önünde toplanan yaklaşık 20 delege, kendilerinin Ahmet Öztürk için imza vermelerine karşın, diğer aday için de imzalarının olduğunu hayretler içinde öğrendiklerini kaydettiler.

Sahte imzalar nedeniyle mevcut 2 adayın da barajın altında kaldığını, federasyonun ciddi sıkıntı içinde olduğunu dile getiren delegeler Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları suç duyurusunda şu ifadelere yer verdiler:

"Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu'nun Genel Kurulunda delege olarak yer almaktayım. Federasyon yönetim kurulunun kararı ile 20 Aralık 2014 tarihinde yapılmasına karar verilen 1. Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu ve 4. Mali Genel Kurul toplantısında yapılacak olan federasyon başkanlığı seçimlerinde hangi başkan adayını desteklediğimi, adayın ismini de belirtmek suretiyle hazırladığım dilekçem ile birlikte federasyona bildirmiştim.

11 Aralık 2014 günü, delegelerin tekliflerinin sayımı aşamasına geçilmiş ve yapılan sayımda; ismimin yazılı olduğu imzalı iki farklı dilekçe bulunduğu tespit edilmiştir. Bu dilekçelerden, Ahmet Öztürk'ün başkan adayı olarak teklif edildiği dilekçe ve imzası şahsıma ait olmasına karşın, diğer başkan adayı Emin Sefil'in teklif edildiğine dair düzenlenmiş dilekçe ve imzası şahsıma ait değildir. Başsavcılığınız tarafından yukarıda belirttiğim federasyona yazı yazılarak sahte oluşturulan dilekçenin istenmesini ve şahsıma ait olan ekte sunduğum dilekçemdeki imza ile karşılaştırılmasını talep ederim.

Şüpheli Emin Sefil, imzamı taklit etmek suretiyle sahte belge düzenlemiş ve başkanlık seçimlerinde usulsüzlük yapmıştır. Bu nedenle kendisinden şikayetçi olduğumu belirtir, şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve eylemine uyan suçlardan dolayı cezalandırılmasını talep ederim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title