Haberler

Isırılmış Elma Figürü Gördüğümüzde Heyecanlanmamızın Sebebi Guy Kawasaki İstanbul'da

Dünyaca ünlü Pazarlama Gurusu Guy Kawasaki, 7-8 Aralık tarihlerinde İstanbul'da!

Apple'ın popüler marka imajının oluşmasına en büyük katkıyı sağlayan isimlerden biri olan Kawasaki, pazarlama dünyasının liderlerini ve en parlak uygulayıcılarını İstanbul'da buluşturacak "Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi 2011"nin konuklarından biri olacak. Tüm dünyada satış rekorları kıran Girişimcinin El Kitabı, Gerçeklik Testi ve Rakiplerinizi Çıldırtmanın Yolları gibi kitapların yazarı olan Kawasaki, görüşlerini kitlesel pazarlamanın tahtına oturan bireysel pazarlamanın ve sosyal ağların pazarlama kavramını nasıl değiştirdiğinin tartışılacağı zirvenin katılımcıları ile paylaşacak.

Organizasyonel gelişim ve yönetici eğitimi alanlarında lider danışmanlık şirketi Management Centre Türkiye'nin geleneksel olarak düzenlediği pazarlama zirvesinin bu yılki temasını "Etkileşim Ekonomisinde Pazarlama" kavramı oluşturuyor. 7-8 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak olan zirvede pazarlama dünyasının liderleri ve kanaat önderleri kitlesel odaklı pazarlamacılığın yerini bireysel etkileşime dayalı pazarlamaya bıraktığı yeni dönemi tartışacak. Sosyal ağların müşterilere ulaşmada sergilediği benzersiz performansın egemenliği altındaki bu yeni dönem, markaları kendi imajlarını değiştirmeye, yenilemeye ve yeni döneme adapte etmeye zorlayacak. Marka imajı ve pazarlama stratejileri konusunda uzman bir isim olan Guy Kawasaki ise zirvede yer alacak en önemli konuşmacılardan biri.

Risk sermayesi şirketi Garage Technology Ventures'ın kurucuları arasında yer alan ve Apple'ın markalar dünyasında yaptığı devrimin öncülerinden biri olan Guy Kawasaki, "How to Change the World (Dünyayı Nasıl Değiştirirsiniz) isimli dünyanın en popüler bloglarından birinin de sahibi konumunda. Pazarlama Gurusu unvanıyla onlarca kitaba, seminere ve projeye imza atan Kawasaki yüzyılın en büyük pazarlama stratejistlerinden biri olarak gösteriliyor.

Bir bakışta Guy Kawasaki

Japon asıllı Amerikalı Guy Kawasaki 1954 yılında Hawaii'de dünyaya geldi.

1976 yılında Stanford Üniversitesi'nin Psikoloji bölümünden mezun oldu.

1984 yılında bünyesine dahil olduğu Apple'da Macintosh'un pazarlamasından sorumlu olarak çalıştı.

1987 yılında Apple'dan ayrılarak bir Macintosh veri bankası şirketi olan ACIUS'u kurdu.

1995 yılında Apple'a geri döndü ve batacağı konuşulan firmanın imajının yeniden ayağa kalkmasında önemli rol oynadı.

1997 yılında başarılı girişimcileri sermayedarlarla buluşturan Garagage Technology Ventures'u kurdu.

Guy Kawasaki'nin pazarlama, liderlik, marka stratejileri gibi konularda toplam 9 kitabı bulunuyor. Son olarak Enchantment: The Art of Changing Hearts, Minds, and Actions adlı kitabı ile okurlarının karşısına çıkan Kawasaki, eserinde yüksek etik standartlardan kopmadan insanların yaptıklarını etkilemenin incelikli yollarını anlatıyor.

Pazarlamanın lider yöneticileri "Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi 2011"de bir araya geliyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pazarlama dünyasına dair son gelişme ve trendlerin paylaşılacağı zirveye dünyanın ve Türkiye'nin öncü yöneticileri ve kanaat önderleri katılıyor. Müşteri Çağında Pazarlama zirvesi bu yönüyle katılımcıların deneyim ve fikirlerini yüz yüze paylaştığı bir platform olarak öne çıkıyor. Pazarlama dünyasında yeni strateji ve yaklaşımların ilk kez duyurulacağı zirvede ana oturumlar, vizyoner seanslar, uluslararası uygulamalar, "Keyifli Saatler", paralel oturumlar ve atölye çalışmaları bulunuyor.

"Geleceğe yeniden hoş geldiniz"

Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi 2011, etkileşim ekonomisinde pazarlama temalı oturumlarında pazarlamanın dünya çapındaki uzmanlarını konuşmacı olarak ağırlıyor. "Dünya değişiyor. Kitlesel yayın bireysel etkileşimle, kitlesel perakendecilik fazlasıyla kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleriyle, kitlesel araştırma gerçek zamanlı tez, antitez ve sentezlerle yer değiştiriyor. Etkileşim ekonomisine hoş geldiniz. Geleceğe yeniden hoş geldiniz. İnternette sergilediğimiz etkileşim sanatı artık yaşam şekillerimizin merkezine taşınıyor. Bu çıkarımlar pazarlamanın tüm boyutlarında hissedilecektir" sözleriyle pazarlama dünyasının geçirdiği değişimin çerçevesini çizen Marka Stratejisti Peter Economides konferansın başkanlığını üstleniyor. Felix BNI'ın kurucusu, küresel McCann- Erickson Worldwide ile TBWA-Worldwide'ın eski Başkan Yardımcısı ve aralarında Coca-Cola, Apple, Audi ve Nike gibi simgesel markalar ile çalışmış olan Peter Economides'in dışında zirvenin diğer önemli konuşmacıları şöyle sıralanıyor:

Qaalfa Dibeehi – Beyond Philosophy, COO ve Danışman

Tali Krakowski – Apologue Studio Kurucusu

Brett King – En Çok Satanlar listesine girmiş Bank 2.0'ın yazarı

David Wheldon – Marka Stratejisti ve Vodafone Global Marka Eski Direktörü

Richard Lewis – Marka Doktoru ve En Çok Satanlar listesine girmiş Absolut Book kitabının yazarı

Lee Daley - McCann Erickson CSO'su, IP Worldgroup Global Direktörü

Tricia Wilber – The Disney Company EMEA, CMO

Tanyer Sönmerzer – Management Centre Türkiye, Yönetici Ortak

Fazıl Oral – Management Centre Türkiye, Danışman

Eleftherios Hatziioannou – Mercedes-Benz Global Sosyal Media Eski Müdürü, Danışman

Hamish McRae – The Independent Gazetesi Ekonomi Editörü

Zirve ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.pazarlamazirvesi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title