Haberler

IŞİD'li 2 Bombacı Adıyaman Hemşehriliğinden İhraç Edildi

Güncelleme:

Adıyaman Belediyesi tarafından Suruç ve Ankara'daki saldırıları gerçekleştiren IŞİD'li Yunus Emre ve Şeyh Abdurrahman Alagöz kardeşler, hemşehrilikten çıkarıldı.

Adıyaman Belediyesi tarafından daha önce Suruç ve Ankara'daki bombalı saldırıları gerçekleştiren IŞİD'in canlı bombaları Yunus Emre ve Şeyh Abdurrahman Alagöz kardeşler, meclis kararıyla hemşehrilikten çıkarıldı. Toplantıda Adıyaman'ın huzur kenti olduğu vurgulandı.

TÜM ÜYELER OY BİRLİĞİYLE KABUL ETTİ

Adıyaman Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ve Ankara Ten Garı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırıları canlı bomba olarak gerçekleştirilen Adıyaman nüfusuna kayıtlı Yunus Emre Alagöz ile Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün hemşerilikten çıkarılması görüşüldü. Tüm meclis üyelerinin katıldığı toplantıda gündeme getirilen Alagöz kardeşlerin hemşehrilikten çıkarılması maddesi, tüm üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

"KENTİN İMAJINI SARSIYOR"

Toplantıda konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kent olarak terörün her zaman karşısında olduklarını ve huzur kenti olarak anıldıklarını ifade etti. Yaşanan saldırıları gerçekleştiren canlı bombaların Adıyamanlı olmasının kentin imajının sarstığını ifade eden Kutlu şöyle konuştu:

"2 KİŞİ MAALESEF BÜTÜN ŞEHRİ UTANDIRAN EYLEMLERE KALKIŞMIŞ"

"Adıyaman halk olarak, yapı olarak her türlü terörün karşısında durmuş ve ne kendi içerisinde ne de dışarıda katliamlara karışmamış bir ildir. Son günlerde yaşadığımız olaylarda Adıyaman kimliği taşıyan 2 kişi maalesef bütün şehri üzen bütün şehri utandıran eylemlere kalkışmış ve hem Türkiye'nin imajına hem de Adıyaman'ın imajına ciddi zararlar vermiştir. Bunlardan birisi Suruç'ta canlı bomba olarak kullanılmış diğeri ise Ankara'da canlı bomba olarak kullanılmıştır. Biz bu yapılan eylemi Adıyaman'da tasvip etmediğimiz ve Adıyamanlıya yakışan bir eylem olmadığını göstermek maksadıyla bu konuyu meclis gündemine taşımış bulunuyoruz.

"BU BELKİ DE İLK DEFA OLACAK KARARDIR"

Mevzuatta fahri hemşehrilik beratı verme Belediye Meclisi'nin yetkisindedir ancak hemşehrilikten ihraç gibi bir durum yoktur. Ama biz Adıyaman Belediye Meclisi olarak; bu teröristlerin Adıyamanlı olarak tanıtılmasından da rahatsızlık duyduğumuz bir gerçektir ve bu durumda başkanlık olarak sizlerden teklifimiz bu. Gerek Ankara'daki gerekse Suruç'taki canlı bomba eylemlerinin Adıyamanlılar tarafından lanetlendiğini ve bu eyleme kalkışanların onlara yardım edenlerin en şiddetli bir şekilde kınandığını belirtmek ve bu Yunus Emre Alagöz, Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli teröristlerin hemşehrilikten çıkarılmasını teklif ediyoruz. Bu belki de ilk defa olacak bir karardır. Ama bunların, Adıyaman'ın bu isimler ile anılması ve bu isimlerin ak ve berrak olan birbirleri ile kardeşçe yaşayan Adıyaman'ın imajını zedelemesinde müsaade etmememiz lazım. Bu sebeple bu eylemlerin kınanmasını ve bunların da Adıyamanlı olarak kabul etmediğimizin kamuoyuna duyurulmasını Meclis'in gündemine getirdik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Adıyaman Alagöz Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

ISID-hayrani:

Kentinizin imajina tukureyim.

28
25
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

ADIYAMANIN GÖBEĞİNDE İŞİDE ADAM DEVŞİRİLEN İSLAM ÇAY OCAĞINA SEYİRCİ KALAN BELEDİYE DEĞİLMİYDİ. UTANMADAN DA ÇIKMIŞLAR ŞİMDİ NEYMİŞ HEMŞEHRİLİKTEN İHRAÇ EDİYORUZ DİYOR. ULAN BOMBACILARDAN BİRİ ZAMANINDA BELEDİYENDE ÇALIŞMIŞ KİME NE ANLATIYORSUN SEN ADIYAMAN TARİHE İŞİD YUVASI OLARAK GEÇTİ.

21
5
yanıtYanıtla
''''bilim adamı'''':

''''EY KARDEŞLERİM DAİŞ İŞİD ÖRGÜTÜNE DİKKAT EDİN TÜRKİYE''DEN BUNLARA GİDEN YARDIMLARI YAPAN İŞİD YANDAŞLARINI İHBAR ETMEYİ UNUTMAYIN!''''

18
3
yanıtYanıtla
ANALİZ HARBİ:

DARISI PKKLILARA

7
10
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

ADIYAMAN BELEDİYESİ İŞİDE ADAM DEVŞİRİLEN İSLAM ÇAY OCAĞINA AYLARCA GÖZ YUMDU BURDAN ONLARCA YARATIK İŞİDE GİDERKEN ADIYAMANIN İSMİ DEMİYORDUN. NEYMİŞ ADIYAMAN HEMŞEHRİLİĞİNDEN ÇIKARIYORMUŞ KARGALAR GÜLER SİZE

12
3
yanıtYanıtla
emekli hasan:

pkklılarıda çıkarında şerefli adamlarmış teröre karşılar diyelim.

6
8
yanıtYanıtla
nemrut:

valla bu adiyaman halki cok cabuk kanan halk bence insan biraz aydin yasar bunlarda geriye nasil gidecez onun hesabini yapan halktan ne beklersin en fazla dinci yobaz heralda orda var

9
4
yanıtYanıtla
yatırımcı:

ışid gasp ettiği yerin hakimi malını mülkünü ele geçiren kendine helal kılan müslümanlığığın değişik savunucularıdır insanların acı çekmesinden mutlu olan psikolojisiyle kendinden olmayanı yok etme duygusuna sahip kişilerdir toplumun hayvani duygularını ön plana çıkaran faşist yamacı allahı dilinden düşürmeyip sümürücülerdir

12
0
yanıtYanıtla
''''BİLİM ADAMI'''':

HATİCE:ADLI YORUMCU ALLAH''IN VERMİŞ OLDUĞU EMİR VE YASAKLARINA UYARAK GERÇEĞİ ANLATMAK ZORUNDAYIZ''BÖLGE İŞİD ÖRGÜTÜNE YARDIM ETMEMELİ BUNLAR YAKINDA TÜRKİYE''Yİ KANGÖLÜNE ÇEVİRECEK BUNUN SAATİNİ BİLE BELİRTMEK ZORUNDAYIZ PAYLAŞIMLARIMIZIN ALTINA YORUM YAPILMASIN GERÇEKLER NEYSE O OLACAK!''''

11
0
yanıtYanıtla
Adı Yaman:

Ah adıyaman ah. . . Delinin birisi uçurumdan atlasa tüm şehir de onun peşinden atlar. Bu kadar düşüncesiz, körü körüne bağlı, at gözlüklü, ezik başka bir memleket yoktur. . .

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title