Haberler

    Işid'in Rehin Aldığı İngiliz Gazetecinin Yeni Videosu Yayımlandı

    Güncelleme:

    2012'de kaçırılarak IŞİD'e satılan İngiliz gazeteci John Cantlie'ın ABD öncülüğündeki koalisyonunun hava saldırılarını eleştirdiği yeni bir propaganda videosu yayımlandı.

    Kasım 2012'de Suriye'nin kuzeyinde ABD'li meslektaşı James Foley ile birlikte rehin alınarak IŞİD'e satılan İngiliz gazeteci John Cantlie'ın, örgüt propagandası yaptığı yeni bir videosu yayımlandı.

    Terör örgütü IŞİD'in yayın organı olarak bilinen Amaq haber ajansı tarafından yayımlanan video görüntülerinde sağlıksız biçimde zayıfladığı gözlemlenen IŞİD rehinesi Cantlie; ABD öncülüğündeki koalisiyon güçlerinin, Irak'taki Musul Üniversitesi'ni bombalamasını eleştiriyor. IŞİD tarafından Haziran 2014'te ele geçirilen Musul, örgütün elindeki en büyük kent.

    ESKİ HALİNDEN ESER KALMADI!

    Son olarak 18 Mart'ta IŞİD'in yayımladığı bir propaganda videosunda görüntülenen 45 yaşındaki Cantlie'ın, saçlarının uzadığı ve oldukça kilo kaybettiği gözlerden kaçmadı.

    (Cantlie'ın IŞİD militanları tarafından yakalanmadan önce 2012'de çekilen bir fotoğrafı)

    İngiliz gazeteci üç dakikalık yeni videosu boyunca ABD önclüğündeki koalisyon uçaklarının, Irak'ın 'en iyisi' olduğunu savunduğu Musul Üniversitesi'ne düzenlediği hava saldırılarının nedenini sorguladı.

    Cantlie, Musul Üniversitesi'nin şehrin en işlek caddelerinden birinde yer aldığını ve bu saldırıdaki bilançonun 15 ölü, 103 yaralı olduğunu savundu.

    IŞİD'in serbest bıraktığı rehineler, Cantlie ve diğer mahkümlara terör örgütü tarafından işkence yapıldığını belirtiyor.

    Terör örgütü IŞİD, ABD'li gazeteci James Foley'in kafasını keserek infaz ettikten sonra Foley'nin cesedini 1 milyon dolara satmak istediği iddia edildi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    James Foley Suriye Musul Irak Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
    500

    Yorumlar (1)

    TC:

    İngiliz gazeticiliği türisti hepsi ajandır

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title