Haberler

IŞİD'in Musul'daki Etkisi Kırıldı, Örgütte Panik Başladı

Güncelleme:

Koalisyon güçlerinin hava saldırıları nedeniyle, IŞİD'in Musul'daki etkisi kırılırken, kenti kurtarma operasyonu haberlerinin örgütte panik yarattığı öğrenildi.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi Musul Sorumlusu Sait Memuzini, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları nedeniyle, terör örgütü IŞİD'in kentteki etkisinin kırıldığını söyledi.

"ALMAN VATANDAŞI 7 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Memuzini'nin yaptığı açıklamada, gece eski Musul bölgesine düzenlenen saldırıda, "aralarında Alman vatandaşı 7 militanın da olduğu birçok terörist ile 'Musul şeriat mahkemesi başkanı' Hasan Cubur'un öldürüldüğünü" ifade etti.

"ESKİ ETKİSİ KALMADI, PANİK BAŞLADI"

Hava saldırılarında sürekli kayıp veren IŞİD militanlarının büyük bir korku ve panik yaşadıklarını dile getiren Memuzini, şöyle konuştu: "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, hava saldırıları sonucu IŞİD'in kentteki hareket kabiliyeti düştü. Örgütün Musul üzerindeki "eski etkisi kalmadı. Musul'u kurtarma operasyonu haberleri de örgütü tedirgin ediyor. Çatışmaların olabileceği bölgelerdeki tüm evlere bomba ve patlayıcılar yerleştirerek tuzaklar hazırlıyorlar.

"ANLAŞMAZLIK SONRASI BİRÇOK TERÖRİST SURİYE'YE KAÇTI"

Bu arada yabancı IŞİD militanları ile Iraklı teröristler arasında anlaşmazlıkların başladığı haberini alıyoruz. Iraklı olmayan birçok teröristin Musul'u terk ederek, Suriye'nin Rakka kentine kaçtığını öğrendik."

"MORGLAR TERÖRİSTLERİN CENAZELERİYLE DOLU"

Öte yandan bölgedeki görgü tanıkları da Memuzini'nin açıklamalarını teyit ediyor. Semir Muslavi, savaş uçaklarının bombardımanı nedeniyle kentte sürekli ambulans sesi geldiği belirterek, "Teröristler, en çok hava saldırılarında kayıp veriyor. Musul'daki morglar, terörist cesetleriyle doldu. Saldırılar, militanların paniklemesine ve daha kısıtlı hareket etmesine neden oluyor" dedi.

"MUSUL HALKININ BU HAYATA TAHAMMÜLÜ KALMADI"

Kente çok az elektrik verildiğini anlatan Muslavi, "Onun dışındaki elektriği jeneratörlerden elde ediyoruz. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Eğer bulabilirsek bir mutfak tüpünün fiyatı 38 dolar, bir litre benzinin fiyatı ise 1,5 dolar civarında. Gıda ürünleri çok pahalı. İlaç yok denecek kadar az. Musul halkının bu hayata tahammülü kalmadı" diye konuştu.

Örgütün "sürekli birilerini idam ettiğini" iddia eden Muslavi, en son suçu açıklanmayan bir kadının kafası kesilerek infaz edildiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Musul Irak Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

nefret:

Geberin hayvanlar, sonunda kacacak delik bulamayacaksiniz insallah. Giderken sizi destekleyen pislikleride alin ve cehennnemin dibini boylayin!

35
137
yanıtYanıtla
adsız cengaver:

ışid 2 ay içinde tüm ırak ı alacak. . taktiksel geri çekilme. . Türkiye işin içinde ışid türkiye ve iran ordaki pkk ypg ve kürt grupları temizleyecek . . oyun bu

118
10
yanıtYanıtla
canlar:

Allah ışid i ve ona destek verenleri kahrı perişan eylesin Allahım bu mübarek ayda oruçlu ağzımla duamı kabul eyle AMİNNN. . . .

31
65
yanıtYanıtla
SELİM:

İŞŞT HEPİNİZİ HALLEDEÇEK YPG PKK ORTADAN KALDIRAÇAK MERAK ETMEYİN

73
18
yanıtYanıtla
botan:

Bu soysuzlarin sonu yakindir. . . bunlari diri, diri yakacaksin

20
63
yanıtYanıtla
MalatyaMobil-IOS:

Bunlari dini mini yok geversinler isid kupekler

23
35
yanıtYanıtla
alma:

EN KISA YOLDAN HEPİNİZ GEBERİN İŞİD KÖPEKLERİ.

28
19
yanıtYanıtla
CiwanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kahrolsun bu dinsiz seytanlar Rabbim bu ramazan ayinda kölünüzü kurutsun tek amaciniz islami dunyaya kötu göstermek hepsi abdestsiz namaz kilan pis insanlar kahrolsun isid barbar insan demeyi bile cok gördugum yaratiklar sonunuz geliyor

10
31
yanıtYanıtla
sinir:

Tayyip ve yalakalari cok üzülmüstür simdi;-)))

33
6
yanıtYanıtla
alperenmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Dün işid i kullanıp Kürtler in üstüne salanlar, , bugün Kürtleri kullanıp işid in üstüne saliyor. Dün işid sevinç naralari atarken şimdi Kürtler atiyor. İşin acı tarafı şu:kazanan ne Kürtler nede işid ve birilerinin usakligini yapmak sizleri neden sevindiriyor. Kürt kardeslerim dün seni yoketmek isteyen bugün seni kara kaşın için var etmiyor. Seni ve işid yoketmek elini dokundurmadan 3 ay ise sen neden seviniyorsun. Özünuze yani islama dönün seni beni bütün alemi yaratan allaha c.c dönün.

35
2
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title