Haberler

IŞİD, Amerikalı Gazeteciyi Öldürdü

Güncelleme:

ABD'nin saldırılarının artmasının ardından IŞİD terör örgütü, öldürdüğü ABD'li gazeteciler ile Obama'dan saldırıları sonlandırmasını istedi.

Beyaz Saray, Amerikan istihbarat camiasının, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.

EĞER DOĞRUYSA...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD tarafından öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videoyu gördüklerini kaydetti. İstihbarat camiasının, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalıştığını belirten Hayden, eğer video gerçekse, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini ifade etti.

2013'TEN BERİ HABER ALINAMIYORDU

James Foley, Suriye'de, merkezi Boston'da bulunan web sitesi GlobalPost için çalışırken Kasım 2012'de kaybolmuştu. Serbest haberci olarak çalışan Sotloff'tan da Ağustos 2013'ten beri haber alınamıyordu. Amerikan medyasındaki haberlere göre, internet ortamında yayınlanan videoda, James Foley'nin, Amerikan hükümetini "benim gerçek katillerim" olarak tanımladığı bir açıklama okumasının ardından kafası kesilerek öldürülmesi gösteriliyor.

OBAMA'YI TEHDİT ETTİ

Adının Steven Joel Sotloff olduğu belirtilen ve Foley gibi Suriye'deki iç savaşı takip ederken kayıplara karışan diğer bir rehine gazeteci daha sonra videoda görünüyor. Foley'yi öldüren ve sesi İngiliz aksanına benzeyen bir kişi, Sotloff'u tanıtıyor ve "Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı" diyor.

Videoda ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın 7 Ağustos'ta orduya IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme yetkisi verdiği açıklamasından bir bölüm de yer alıyor.

AİLESİ ÖLÜM HABERİNİ DOĞRULADI

Amerikalı gazeteci James Foley'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz edilirken çekilen görüntünün gerçek olup olmadığına ilişkin ABD resmi makamlarından henüz açıklama yapılmadı ancak gazetecinin ailesi, oğullarının ölümünü doğruladı.

Suriye'de görev yaptığı sırada Kasım 2012'den bu yana kendisinden haber alınamayan 40 yaşındaki Foley'nin serbest bırakılması için destek toplamak amacıyla kurulan "James Foley'yi Bulun" (Find James Foley) başlıklı Facebook sayfasında yayımlanan anne Diane Foley'in mesajında, "Oğlumuz Jim için hiç bu kadar gurur duymamıştık. O, Suriye halkının çektiği acıları dünyaya ifşa etmeye çalışırken hayatını verdi" ifadesi yer aldı.

Diane Foley, mesajına şöyle devam etti: "(Foley'yi) Kaçıranlardan, geride kalan rehinelerin hayatlarını bağışlamalarını istirham ediyoruz. Jim gibi onlar da masum. Amerikan hükümetinin Irak, Suriye ya da dünyanın herhangi bir yerine dair politikaları üzerinde hiçbir kontrolleri yok."

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama James Foley Suriye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (63)

ferit:

SUPER BISEY YAWWW

4
37
yanıtYanıtla
silvanlı savaş:

işte ışid işte vahşet katiller er yada geç yok edileceksiniz Allahın İzni ile.

37
4
yanıtYanıtla
Özer Öz.:

Bu IŞİD pisliğine verilecek en uygun ceza onların da kellelerinin yavaş yavaş kesilmesi olmalı.

31
4
yanıtYanıtla
orginal mardinli:

ABD OYUNU SENERYOSU BU KARDEŞİM ANLAMAMK İÇİN SALAK OLMAK LAZIM

27
4
yanıtYanıtla
cengiz:

yalan hepsi abd nin senaryosu hepsi düzmece .hiç az sonra ölecek birne benziyormu.çok sakin.ıiıd da abd nin ajanları

24
4
yanıtYanıtla
senan:

işidi destekliyorum varmı lan ötesi bütün pkk lıların kökünü kazısın devlet onlara siah yardımı yapsın

12
16
yanıtYanıtla
MELEK:

Sayın Obama Bu durumda ne yapacaksın , o silahlarını PKK ya , İsraile verecek misin? Tüm dünyanın dengesini bozdunuz. ABD seninde sonun gelecek birgün!

25
3
yanıtYanıtla
kara:

lafta,ey dünya lideri tayip nerdesin

17
10
yanıtYanıtla
savas44heroonyh@hotmail.com:

Köşk için oturacağı koltuğu ayarlıyor kendileri...

yanıt0
yanıt0
uyuma:

türkiyeden silah yardımı gidiyor işide uyuma..

16
10
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title