Haberler

IŞİD, Göçmen Kılığında Avrupa'ya Sızıyor

Güncelleme:

IŞİD'in, yeni gelir kaynağı olan kaçak göçmen tekneleriyle militanlarını Avrupa'ya sızdırdığı konuşuluyor.

IŞİD militanlarının Akdeniz'deki göçmen krizinden faydalanarak Avrupa'ya kaçak göçmen olarak sızdığı iddia edildi.

"GELİRLERİN YÜZDE 50'SİNE EL KOYDULAR"

Libya hükümetine güvenlik danışmanlığı yapan Abdül Beşit Harun, tekne sahiplerinin büyük ölçüde IŞİD militanlarının talimatlarıyla hareket ettiğini öne sürdü. IŞİD yöneticilerinin Akdeniz'de faaliyet gösteren insan kaçakçılarının gelirinin yüzde 50'sine el koyduğunu kaydeden Harun, örgütün aynı zamanda militanlarını Avrupa ülkelerine sokmak için de kaçak göçmen teknelerini kullandığını kaydetti.

"YAKINDA SALDIRI EYLEMİ YAPABİLİRLER"

Avrupalı yetkililerin kimin göçmen, kimin militan olduğu ayrımını yapacak durumda olmadıklarını savunan Harun, teknelere binen militanların yakalanma riskini azaltmak için birbirlerinden ayrı oturduğunu da belirtti.

Libyalı yetkili, Yunanistan ve İtalya üzerinden Avrupa'ya ulaşan militanların, yakın gelecekte terör saldırılarına imza atabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa Birliği'nin sahil güvenlik birimi Frontex de, militanların kaçak göç yollarını kullanarak Avrupa'ya sızmaya çalıştığı uyarısında bulunmuştu.

EBU SAYYAF'IN BÖLGEDEKİ BAĞLATILARI ARAŞTIRILIYOR

ABD'li güvenlik uzmanları, Amerikan ordusunun hafta sonunda Suriye'de düzenlediği operasyonda öldürdüğü IŞİD liderlerinden Ebu Sayyaf'ın bölge ülkelerindeki bağlantılarının araştırıldığını kaydetti. ABD ordusundan emekli güvenlik uzmanı Derek Harvey, Ebu Sayyaf'ın, Washington yönetimi için bağlantıları açısından son derece önemli bir hedef olduğu yorumunu yaptı. CNN televizyonuna konuşan Harvey, "Operasyonun amacı Ebu Sayyaf'ın kayıtlarını ele geçirmekti" dedi.

Harvey'ye göre IŞİD'in önde gelen mali yöneticilerinden olan Sayyaf, örgütün Türkiye ve Lübnan'daki iş bağlantılarının yanı sıra kaçakçılık ağıyla da yakın ilişki içerisindeydi.

Suriye ordusunun, hafta sonunda Deyr ez Zor'da düzenlediği saldırıda 5 IŞİD liderini öldürdüğü açıklandı. Suriye Devlet Televizyonu, öldürülen IŞİD komutanlarının Suudi, Türk, Çeçen, Ürdün ve Irak vatandaşı olduklarını duyurdu.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Avrupa Birliği Akdeniz Suriye Libya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

Kurmanci 13Mobil-IOS:

Kürt halkı kobanede gösterdi bunlara akpde erdoğanda bize ihanet etti kobanede oylar HDP ye !

7
13
yanıtYanıtla
misafir 62mobilWeb@haberler.com:

Gelsinler soysuz serefsiz kafa kesen yaratiklar burdada kurtler var

3
8
yanıtYanıtla
omurga:

komedi. . . hedef göçmenlerin önünü kesmek. . . bu batılı gerçekten kendini akıllı zannediyor. . .

9
1
yanıtYanıtla
MücadelemobilWeb@haberler.com:

Cesurun diye övünen Türkler .. Bakın cesaret neymiş..

4
4
yanıtYanıtla
CihadmobilWeb@haberler.com:

Batıyla islam devleti arasında büyük savaş başlayacak gibi ..3. Dünya savaşımı olur bilemeyiz.. Islam devletini durduramıyorlar.. Safınızı seçin

4
3
yanıtYanıtla
BirimobilWeb@haberler.com:

Adamlar Allah için cihad ederken biz burda oksijen israfı gibiyiz .. Bıçak batının boğazına yaklaşmışken islam devletine yardım ermemiz lazım

5
2
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

bu işid avrupanın sonunu getirecek. zor başaçıkarlar.

5
2
yanıtYanıtla
Zaza:

bu haber tamamen algı operasyonu amaçlı. . . sırf göçmeler avrupa''ya gitmesin diye PKK çevresi tarafından uydurulmuşş!!!

5
2
yanıtYanıtla
hakimmobilWeb@haberler.com:

Avrupa yandı. Önüne gelenin kafasını kesiyorlar..

5
1
yanıtYanıtla
GeldimmobilWeb@haberler.com:

O kadar düşmana rağmen ışid ne fetihler yaptı bee .. Mert adamlar yaptıklarını yalanlamıyorlar içleri dışları bir..

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title