Haberler

IŞİD'e Karşı Askeri Koalisyon Toplanıyor!

Güncelleme:

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülkeden askeri yetkililer, bugün bir araya gelerek IŞİD'e karşı eylem planını görüşüyorlar.

ABD Başkanı Barrack Obama bugün saat 22.00'da, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülkenin askeri yetkilileri ile IŞİD meselesini görüşmeyi planladığı toplantı başladı. Toplatından önce konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, "Bu toplantı, koalisyonun inşa edilmesi ve her ülkenin kapasitesinin bir strateji doğrultusunda bir araya getirilmesi için yürütülen çabaların bir parçasıdır." dedi.

TOPLANTIYA KATILACAK ÜLKELER

Toplantıya Türkiye'nin dışında Avustralya, Bahreyn, Belçika, Kanada, Danimarka, Mısır, Almanya, Irak, İtalya, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Hollanda, Yeni Zelanda, Katar, Suudi Arabistan, İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden temsilcilerin katılması bekleniyor.

KOALİSYONUN VİZYONU TARTIŞILACAK

ABD'li yetkililer toplantıda büyük politik kararların verilmesinin beklendiğini ve gelecekte karşılaşılacak zorluklar ile koalisyonun vizyonunun tartışılacağını belirtiyor.

TÜRKİYE MUHALİFLERE ASKERİ EĞİTİM VERECEK

ABD'li bir yetkili Türkiye'nin de masada olması kilit rol oynadığını ve toplantı sonrası Türkiye'nin Suriye'deki ılımlı muhaliflerin eğitilmesi yönünde açıklama yapılabileceğini, söyledi. itekim geçtiğimiz günlerde ABD Obama'nın Özel Temsilcisi John Allen beraberinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk ile önceki gün Ankara'da temaslarda bulunmuş ve görüşme sonunda Suriye'deki muhaliflerin eğitilmesi yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı. IŞİD tehdidine karşı izlenecek stratejinin ele alındığı toplantıda istihbarat, güvenlik ve askeri alanda olmak üzere üç alanda tedbirler alınması ve IŞİD tehdidine karşı her alanda işbirliği yapılması kararı alınmıştı.

EĞİT - DONAT PROGRAMI

Ankara ve Washington'ın IŞİD'e karşı işbirliği doğrultusunda Suriye'deki muhaliflerin eğitilip teçhizatlandırılacağı "eğit - donat" programı hayata geçirecek. Muhaliflere eğitimleri Türk subayların yanı sıra ABD'li askeri uzmanlar da verecek. İlk etapta 2 bin kişiye eğitim verilecek ancak program bununla sınırlı kalmayacak. Eğitim programı 400'er kişilik gruplar halinde devam edecek ki bu da eğitimin devamlılığını sağlanacak. Kimlerin eğitileceği MİT raporlarıyla belirlenecek. Eğitilecek muhaliflerin teçhizatlarının büyük bölümünün ABD tarafından karşılanması bekleniyor.

İNCİRLİK ÜSSÜ KULLANILACAK MI?

Her ne kadar bu yönde haberler çıkmış olsa da Türkiye henüz İncirlik Üssü'nün kullanımıyla ilgili ABD'yle bir anlaşmaya varmış değil. Başkan Obama'nın Özel Temsilcisi John Allen, Ankara ile yaptığı temaslar sonrası ABD'nin İncirlik Üssü'nün kullanımıyla ilgili talebini iletmişti. Hükümet ise operasyonlarda İncirlik üssünün kullanılmayacağını ve şu an bu durumda bir değişikliğin olmadığını açıkladı ancak bugünkü kritik toplantıda İncirlik konusunun masaya gelmesi sürpriz olmaz.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Barack Obama İncirlik Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (54)

SERHAT:

İLLA SAVAŞA SOKACAKLAR YAZIKLAR OLSUN PKK İSTİYOR DİYE HERŞEYİ YAPANLARA BOP PROJESİ İŞLEYECEK

31
14
yanıtYanıtla
Molla cifci:

Hep beraber bu isid canilerine bir cozum bulsunlarda diri diri topraga gomsunler

18
17
yanıtYanıtla
horoz:

Türkiyenin işit sorunu yok pkk sorunu var

24
3
yanıtYanıtla
ali veli konya:

kuduse bayragi dikecekler kimse durduramaz, dine cok baglilar turklerle savasmayin hadisini biliyolar ona gore saldirmazlar, hacli plani bosa cikacak.

16
8
yanıtYanıtla
saygı:

bir araya gelmelerin sebebi pkk. pkk ya hepsi destek veriyor ve işid in pkk yı yok etmesini istemiyorlar. Türkiye de kendi zararına olan şeye destek verecek cünkü biz salagız !!!!!!!!

20
4
yanıtYanıtla
serhat:

kimse kimsenin kaderini belirleyemez, allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. allah islam devletine zeval vermesin.

16
7
yanıtYanıtla
direj diyarbakir:

20 DEVLET BIR KOBANI KADAR CESARETI YOK LENET OLSUN LAN HEPINIZE

14
9
yanıtYanıtla
VURAL:

Pkkya karşı birlik olmayanlar IŞIDE Karşı birlik oluyor halen bazı arkadaşlar anlamış değil oyunu.

18
4
yanıtYanıtla
ali veli konya:

plan yapin tuzak kurun, haclilar Allahin tuzagina dusecek zelil olacaklar elinde silah savasan kurtlerde rezil olacaklar.

12
7
yanıtYanıtla
incirlik üssü olmaz:

incirlik üsü asla kullanıma açılamaz. zaten ırak bombardımanında onbinlerce masum insaın sivilirin beğein ölümüne sebep olarak büyük vebale girildi bir daha aynı hata yapılırsa dünya ahirete büyük sorumluluk olur. ışide karşı dahi olsa açılamaz adamlar yanlış trörist de olsa her halukarda müslümanlar bu tarz bir muamele yapılması haramdır.

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title