Haberler
BBC

Işid'den El Bab Yakınlarında Bombalı Saldırı: En Az 40 Ölü

Suriye'nin Halep'e bağlı El Bab kasabası yakınlarındaki bir köyde, Türkiye destekli muhaliflerin kurduğu kontrol noktasına IŞİD bomba yüklü araçla saldırdı.

IŞİD, Suriye'nin Halep'e bağlı El Bab kasabası yakınlarındaki bir köyde Türkiye destekli muhaliflerin kurduğu kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdı.

Reuters haber ajansı yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, saldırıda 35'i sivil en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor. Hayatını kaybeden diğer kişilerin ise Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Suriyeli muhalifler olduğu aktarıldı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) ise ölü sayısının 40'a yakın olduğu bilgisini geçti.

Saldırının tam olarak nerede gerçekleştiği ise net değil.

Reuters, saldırının Özgür Suriye Ordusu'na bağlı silahlı muhalifler tarafından kontrol edilen ve El Bab'ın kuzeybatısında bulunan Susyan köyünde gerçekleştiğini de aktardı.

DHA ise saat 10.30 sıralarında gerçekleşen saldırı için "DEAŞ'tan temizlenen El Bab merkezinde sivillerin ve ÖSO güçlerinin bulunduğu alanda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi" dedi.

DHA ayrıca, saldırıda yaralananların Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildiğini ve tedaviye alındığını belirtti.

Dün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab'ın tamamına yakınının kontrol altında olduğunu ifade etmiş ve "İlçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor" demişti.

BBC

Türkiye Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title