Haberler

Işid'ci Misin?' Cinayetinde Failler Meçhul (2)

'ışid ÇETELERİ ÖLDÜRDÜ' Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, Ahmet Albay'ın ölümüyle partisi ve Kobani için gösteri yapan grupların ilgisinin olmadığını söyledi.

'ışid ÇETELERİ ÖLDÜRDÜ'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, Ahmet Albay'ın ölümüyle partisi ve Kobani için gösteri yapan grupların  ilgisinin olmadığını söyledi. IŞİD'e yakın kişilerin eylem yapan gruplara pompalı tüfek ve uzun namlulu silahlarla ateş açıp yaraladığını iddia eden Uğur Bayrak, "Ahmet Albay'ın öldürüldüğü Çamlıbel Mahallesi'nde de IŞİD çeteleri silahlarla rastgele sağa sola ateş ederek, yolları trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapıp halkı tehdit etmişlerdir" dedi. Mahallede çıkan olaylarda ölen Ahmet Albay'ın oğlu Veysi Albay'ın daha önce IŞİD ile bağlantılı olduğunu ileri süren Bayrak, şu açıklamayı yaptı:

"IŞİD çeteleri Ahmet Albay'ın oğlunun yanına giderek yapacakları eyleme katılmasını istemişler. Buna karşı çıkan Ahmet Albay'ı bıçakla ve tüfekle vurmuşlar. Bizimle ilişkilendirilmeye çalışılan bu olayla ne partimizin, ne Kürtlerin, ne de Kobani için eylem yapanların bir ilgisi yoktur. Olayı IŞİD çeteleri yapmıştır. Sorumlu IŞİD çeteleri ve bu çetelere karşı önlem almayan emniyet güçleridir."

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsisi yapılan Ahmet Albay'ın cenazesini oğlu ve yakınları teslim aldı. Gazetecilerin görüntü almasına izin vermeyen aile, olay ile ilgili açıklama yapmadı. Kiremithane Mahallesi'ndeki İhlas Camii'ne götürülen Ahmet Albay'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Mutlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Albay Kobani Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title