Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösterilerde Van'da Yakılan Okullar

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyük: "Biz eğitimciyiz ve sonuna kadar bu bölgenin çocuklarının eğitimden yoksun ve cahil kalmaması için mücadele edeceğiz"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, eğitimcilerin çocukların eğitimden yoksun kalmaması için mücadele edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim Grup Başkanı Abdülmutalip Çetin ile Büyük, Van'da IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırmasının bahane edilerek yapılan izinsiz gösterilerde tahrip edilen okulların durumunu incelemek üzere kente geldi.

İlk olarak Edremit ilçesindeki Kurubaş İlkokulu'nu ziyaret ederek bilgi alan Büyük, buradan Van'da en büyük hasarın yaşandığı İpekyolu ilçesindeki Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi'ne geçti.

Saldırılarda hasar gören diğer okulları da tek tek inceleyerek gerekli bilgileri aldıktan sonra Şişli Öğretmenevi'nde il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ve okul müdürleriyle toplantı yapan Büyük, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından olayların yaşandığı illerde görevlendirildiklerini ve bu amaçla Van'a geldiklerini söyledi.

Büyük, son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle okulların gördüğü zararları yerinde tespit ederek zararın giderilmesini sağlamak ve öğretmenlerin arkasında olduklarını göstermek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Burada görev yapan öğretmenlerimize, devletimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı'mızın arkalarında olduğunu, bu tür olayların onları eğitim ve öğretimden, öğrenciden uzaklaştırmaması gerektiğini hatırlatmak, onları dinlemek için buradayız. Bu olaylarla karşılaşmamak için alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu, idareciler, ilçe ve il milli eğitim müdürlüğündeki yetkili arkadaşlar, okul müdürleri ve öğretmenlerimizle görüşerek, bakanlık olarak üzerimize düşenin neler olduğunu tespit etmek için geldik. Öğretmen arkadaşlarımızda ve idarecilerimizde herhangi bir yılgınlık, bezginlik, korkaklık görmedik. Biz eğitimciyiz ve sonuna kadar bu bölgenin çocuklarının eğitimden yoksun kalmaması, cahil kalmaması için mücadele edeceğiz. Öğretmenlerimizin aktif şekilde eğitim ve öğretime devam ettiklerini görmekten de mutlu olduk. Sayın bakanımızın başkanlığında Mardin ilinde durum değerlendirmesi yapıp daha sonra bölge ile ilgili gerekli tedbirler alacağız."

Ziyaretlerde bölge halkının bu tür eylemlere pirim vermediği intibasını edindiklerini kaydeden Büyük, vatandaşlara teşekkür etti.

Büyük, geniş bir alana rağmen sadece birkaç okula zarar verilmesinin Van halkının bu tür olaylara pirim vermediğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Büyük Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title