Haberler

Gaziantep'teki Olaylarda 5 Tutuklama

Güncelleme:

Gaziantep'te olaylara karıştığı gerekçesiyle, adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Terör örgütü IŞİD'in Ayn-el Arap'a ( Kobani ) saldırılarını bahane ederek izinsiz gösteri yapan grup, darbettikleri doktorun otomobili yaktı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Kaner Güllendi, merkezden çıktıktan sonra silahlı ve yüzü maskeli grubun saldırısına uğradı. Güllendi'yi darbeden ve bilgisayarını alan grup, doktorun otomobilini ateşe verdi

Güllendi, çevredekiler tarafından kurtarılarak, Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, Güllendi'yi hastanede ziyaret etti.

Mungan, "Hiç kimse kendi hak ve özgürlükleri için başkasının hak ve özgürlüğünü gasbetmemeli. Sağlıkta şiddetin her boyutuna karşıyız. Hekimler dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayırt etmeden hastalarına bakıyor. Her zaman hastalarımızın yanında olduğumuzu bilen insanlar, saldırıya uğrayan meslektaşımıza sahip çıkıp, hayatını kurtarmış" dedi.

Siirt

Siirt'teki izinsiz gösterilerde 3 polisin yaralanmasıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Kentte IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında güvenlik güçlerine silahla ateş ederek 3 polisin yaralanmasına neden olan 2 kişi yakalandı.

Zanlılardan birinin yaklaşık 3 ay önce Irak'ın kuzeyinden geldiği ve hakkında değişik suçlardan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu bildirildi.

Bu arada yaşanan olaylarda gözaltına alınan 20 kişinin emniyetteki ifade alma işlemleri sürüyor.

Tunceli

Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle Tunceli'de yapılan izinsiz gösterilere katıldığı iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Tunceli'de son üç gündür kent merkezinde terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde, aralarında bazı okul, Türk Telekom il binası, banka şubeleri, MOBESE sistemleri ile iş yerlerine molotofkokteyli attığı ve zarar verdiği iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri devam eden şüphelilerin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Gaziantep

Vali Erdal Ata, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 5'inin tutuklandığını söyledi.

Ata, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, bazı mahallelerde düzenlenen izinsiz gösterilerde 4 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bu kişilerin rastgele açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini ifade eden Ata, gelişmeleri, Kriz Yönetim Merkezi'nden takip ettiklerini vurguladı.

Emniyet güçlerinin, olaylara 130 araç ve bin 460 personelle müdahale ettiğini hatırlatan Ata, "Gözaltına alınan 12 kişi adliyeye çıkarıldı, 10'u tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi, bunların da 5'i tutuklandı, 5'i serbest kaldı. Dün gece de 11 kişi gözaltına alındı, ifade işlemleri sürüyor. Dün akşam hayatını kaybeden kişilerin olaylarla hiçbir ilgisi bulunmuyor" dedi.

Kentteki tüm okullarda gerekli tedbirlerin alındığını anlatan Ata, gelen ihbarlar doğrultusunda emniyetin gerekli çalışmayı yaptığını, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığından takviye talebinde bulunulduğunu dile getirdi.

Olayda istihbarat zafiyetinin olmadığını savunan Ata, insanların sosyal medya üzerinden bölgede toplandığına işaret etti.

Kobani'deki olayların bahane edilerek bir yerlerden düğmeye basıldığının altını çizen Ata, "Bizde de takdir edersiniz ki bu örgütün tabanı ve sempatizanı var. Bir yerlerden mesaj geldiği zaman sokaklara dökülmeye hazır kitle var. Bazı şeyleri zafiyet olarak göstermenin anlamı yok" diye konuştu.

Gaziantep halkını sağduyulu olmaya çağıran Ata, şöyle devam etti:

"Toplumu infiale sürükleyen tutumlar vatandaşımızın ve devletimizin nazarında mutlaka değerlendirilecek, olayları kışkırtan, yönlendiren veya bizzat bu olaylara iştirak eden sorumlular hakkında yargı mercilerimiz gereken cevabı verecektir. Olaylara karışanların büyük bölümünün yaşlarının 13 ila 18 aralığında olduğunu belirledik. Özellikle çocuk ve gençler şiddetin içine çekilmeye çalışılıyor."

Ata, anne ve babalardan çocuklarına sahip çıkmalarını ve olaylardan uzak tutmalarını istedi.

Hakkari

Yüksekova ilçesinde IŞİD'in Kobani'deki saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler sürüyor.

Bugün de Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen yüzleri maskeli gruplar, Eczaneler Sokağı'nda güvenliği sağlayan polis ekiplerine taşlarla saldırdı.

Polisin biber gazıyla müdahale bulunduğu göstericiler ara sokaklara kaçarken, ilçenin Esentepe, Yeni Mahalle, Yeşildere ve Esenyurt mahallelerinde gösteriler sürüyor.

İlçede 6 gündür devam eden izinsiz gösterilerden dolayı esnaf kepenk açamazken, atılan molotofkokteylleriyle farklı mahallelerdeki 14 okul yakıldı, birçok kamu binasının da camları kırıldı.

Kayseri

Kayseri'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde yaşamı yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hunat Camisi'nde cuma namazı sonrası toplanan Kayseri Umut Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, "PKK için yaşasın cehennem" sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, terör örgütü sempatizanları tarafından IŞİD'in Suriye'nin Kobani kentine yönelik saldırıları bahane edilerek gerçekleştirilen olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bayramda fakir vatandaşlara kurban dağıtımı yapan dernek üyelerine saldırılar düzenlendiğini belirten Göktaş, "Sakallı gördükleri her insanı katlettiler. Onlarca devlet dairesini yakarak zarar verdiler. Devletimize ait araçları yaktılar. Son olarak da Bingöl'de 2 polisimizi şehit ettiler. Ölen polislere Allah'tan rahmet diliyorum. Bunlar Müslümanlar arasında fitne sokarak yüce dinimize zarar vermektedirler ama amaçlarına ulaşamayacaklar" diye konuştu.

Daha sonra, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki izinsiz gösterilerde yaşamı yitirenler gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dua eden grup, olaysız dağıldı. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Erdal Ata Gaziantep Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title