Haberler

IŞİD Ayda 40 bin TL Maaş Verecek!

Güncelleme:

Irak ve Suriye'deki petrol yataklarını ele geçiren IŞİD, ayda 40 bin TL maaşla petrol rafinerilerini işletecek deneyimli yönetici arıyor.

HABERLER.com / IŞİD, Irak ve Suriye'de ele geçirdiği petrol yataklarını değerlendirebilmek için petrol rafinerilerini işletecek deneyimli yönetici arıyor. Ayda 40 bin TL maaş vadeden IŞİD adaylardan özgeçmiş göndermelerini istiyor.

GÜNDE 80.000 VARİL ÇIKARTIYORLARDI

Suriye ve Irak'ta 11 petrol yatağını ele geçirdiğini söyleyen örgütün Haziran ayında günde 7 milyon TL kazandığı düşünülüyordu. Sınır boylarındaki kaçakçılık ağlarını kullanan IŞİD militanları varil başına 50 TL'den fazla kazanabiliyorlardı. IŞİD petrol tesislerinden günde 80 bin varil petrol alabiliyordu ancak ölümcül kazalar ve eğitimli mühendislerin IŞİD ideolojisine 'yeteri kadar' bağlı olmaması nedeniyle bu rakam yarı yarıya düştü.

AİLELERİNİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYORLAR

IŞİD ele geçirdiği rafinerileri tehdit yoluyla çalıştırıyordu. İşçileri, ailelerini öldürmekle tehdit ediyorlardı ama bu yöntemle deneyimli mühendisleri ellerinde tutamadılar.

Irak'ta petrol sektöründe çalışanlar, IŞİD'in kara borsa simsarları aracılığıyla petrol rafinerisi için yönetici aradığını belirtti. Dubai'deki Manaar Enerji firmasından Robin Mills de bu haberi doğruladı ama IŞİD'in bu alanda uzman kişileri çekmekte zorlanacağını düşünüyor. IŞİD'in önerdiği aylık 40 bin TL'lik maaşın iyi olduğunu ama şartlar göz önüne alındığında bu paranın yeterli görülmeyeceği belirtiyor.

"IŞİD'İN PETROLÜ RADYOAKTİF"

Çalışanların kaçması dışında, IŞİD'in büyük alıcılar bulmakta da zorlandığı düşünülüyor. Ortadoğu'da petrol ve politika üzerine analizler yapan ABD'li danışman Matthew M. Reed geçtiğimiz ay CBC News'e yaptığı açıklamada ciddi firmaların, petrol tacirlerinin IŞİD'le iş yapmaya yanaşmayacaklarını belirtti.

"PETROL ŞUAN ADETA RADYOAKTİF KİMSE DOKUNMAK İSTEMİYOR"

Bunun anlamı da petrol satışlarının çoğunluğunun "aracılara" gitmesi demek. Aracılardan kasıt da Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye'nin güneyinde bağlantıları olan tanker sahipleri veya Suriye, Irak, Kuzey Irak ve Türkiye'deki yerel rafineriler.

PETROL BAKANI ATANMIŞTI

IŞİD, 2012'de ortaya çıkışından bugüne kadar çeşitli petrol ve doğalgaz tesisleri ele geçirdi ve geçen ay petrol işini yönetecek bir "petrol bakanı" da atamıştı. Anlaşılan petrol bakanından sonra sıra petrolu işletecek "profesyonel" birinin bulunmasına geldi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Türkiye Suriye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (46)

idris:

ISID PESMERGELERIN KAFASINI KESERKEN VIDEOYA CEKIN GORELIMHAYDI ASLANLARIMKEKLIKLER GELDI

21
11
yanıtYanıtla
DAİŞ:

KİM BUNLARA YARDIM EDERSE ZELİL OLUR REZİL OLUR AYNI ERDOGAN VE TÜRKİYE GİBİİİİ

11
21
yanıtYanıtla
fatihh:

SİZ PKK LILİDERLERİN KELLESİNİ GETİRİN BİZ VERELİM SİZE 40 BİNİ

21
6
yanıtYanıtla
İyi gidelim bari:

Anlarım diye gitsem 2 ayda kovulsam bile 80. 000 TL iyi para. . .

20
5
yanıtYanıtla
polat:

:D işi verirler maaş verecekleri gün öldürürler yeni kişi ararlar

18
5
yanıtYanıtla
ahmet:

usa nın petrol bekçiliğni yapacağıma, Işid petrolünü işlerim daha iyi.

16
7
yanıtYanıtla
''Oku'':

İşidin elinde olan petrol kuyularından ve rafineleriden çıkan petrolün en büyük müşterilerinin: İngiltere, fransa, almanya ve israil olduğunu biliyormuydunuz?

22
0
yanıtYanıtla
hdp''li aç:

nereye başvuruyoruz. . . ne de olsa para çok iyi. . aç karna eşkiyalık bile olmuyor. .

21
1
yanıtYanıtla
şırnaklı molotofcu ):

bankamatik talan edip market soymaktan iyi . . bizim kırolar 20 tl ye polis taşlatıyor emeğimize yazık. . ben de çalışmak isterim.

15
5
yanıtYanıtla
dinsizin hakkından imansız gelirmiş:

afferim lan işid amerikayla israil uşağı barzaninin ocağına incir ağacı dikecen yakında

13
7
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title