Haberler

Kasiyer Olamadığı Dev Şirketi Satın Alacak Servet Yaptı

Güncelleme:

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın başarı öyküsü imrendiriyor. KFC'de kasiyer bile olamayan Ma şimdi dev şirketi satın alabilecek servete sahip hale geldi.

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın başarı öyküsü imkansız diye bir şey yok sözünün sanki karşılığı. Ma zamanında üniversite sınavında üç kez başarısız olmuş. 24 kişi KFC'ye başvurmuşlar bir tek o alınmamış.

POLİS DE OLAMAMIŞ

Jack Ma polis olayım demiş ama kapıyı yüzüne kapamışlar. Yıllar sonra arkadaşının zoruyla tanıştığı internet kendisine 30 milyar $ kazandırdı. 30 milyar $ dediğimiz de KFC'nin sahibi Yum! Brands'in piyasa değeri...

BÜYÜK SERVET KAZANDI

Alibaba... Dünyanın en büyük sanal alışveriş sitelerinin başında gelen Alibaba geçtiğimiz yıl içinde halka açılırken, sahibi Jack Ma'yı da yaklaşık 20 milyar dolarlık bir servetin sahibi yaptı. Peki Jack Ma'nın hayat hikayesini hiç dinlediniz mi? İşte Türkiye'deki tüm girişimcilere örnek olması gereken hayat hikayesinden satır başlarından bazıları:

TURİSTLERE BEDAVA ŞEHİR TURU

- 1964 yılında Çin'in Hangzou eyaletinde doğdu. Anne ve babası geleneksel müzisyenlerdi.

- Zor bir çocukluk geçirdi. En büyük hayallerinden bir tanesi İngilizce konuşmaktı.

- 9 yaşından itibaren Sabah beşte kalktı bisikletine atladı ve şehire merkezinde turistlerin yoğun olduğu bir otele gitti. Sadece İngilizce pratik yapabilmek için para almadan turistlere şehri gezdirdi.

EN KÖTÜSÜNE GİREBİLDİ

- Üniversiteye gitmek istiyordu. Sınavlara girdi fakat bu sınavlarda üç kez başarısız oldu.

- Son denemesinde Hangzou Öğretmen Enstitüsü'ne girmeye hak kazandı. Ma burayı Hangzou'nun en kötü üniversitesi olarak anlatıyor.

SADECE ONU ALMADILAR

- 1988'de mezun oldu. Lisedeki kız arkadaşıyla evlendi ve beş yıl ayda 15 dolar karşılığında öğretmenlik yaptı.

- Başka işler de kovalamaya devam etti. Kentucky Fried Chicken'ın şehre gelmesiyle burayla başvurdu. Ma'nın anlattığına göre 24 kişi sıradaydı ve 23 kişi işe alındı. İşe tek alınmayan kendisiydi.

- Aynı zamanda polis olmak için de başvurdu. Fakak kendisini kesin bir dille reddettiler.

ÇOK TEDBİRLİ DAVRANDI

1999 yılında Çin'de bir odalı bir apartman dairesinde faaliyete geçen şirketin kurucusu Jack Ma, sitenin hikayesini şöyle anlatıyor:

Bir gün San Fransisco'da bir kafede kahve içiyordum. Bana bakan garsona Ali Baba'yı tanıyor musun diye sordum. Tabii dedi. Ali Baba ve 40 Haramiler'i kim bilmez... Sonra sokakta yürüyen farklı milletlerden 30 kişiye daha aynı soruyu sordum. Herkes bildiğini söyledi. O an şirketin isminde karar kıldım. Hatta biri bizimle evlenmek ister diye Alimama isminin bile patentini aldık."

ABD SEYAHATİ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

1995'te ABD'ye gidiyor. Seattle'de internetle tanışıyor. Arkadaşı "Bak bu internet" dediğinde ilk başta neden bahsettiğini anlamıyor. Bunun üzerine arkadaşı gel burada ne istiyorsan ara diyor. İlk başta Jack dokunmak istemiyor.

BİRA İLE BAŞLADI

"Bilgisayar Çin'de çok pahalıydı, dokunup bozarsam onu ödeyemezdim" diyor. Arkadaşı ısrar edince, "bira" diye arıyor. Karşısına birçok ülkeden bira çıkıyor ama Çin'den çıkmıyor. Sonra "Çin" diye aratıyor hiçbir şey çıkmıyor. Çin'e döndükten bir site yapıyor ve daha sonra bu siteyi hükümete satıyor. Buradan yola çıkan Ma, 17 arkadaşıyla birlikte Alibaba'yı kuruyor ve bugün 30 milyar dolarlık servetin sahibi oluyor. (Kaynak:Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Yum Brands Türkiye Jack Ma Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (19)

Şalom:

Putperest bir çinliden beklenmeyecek bir hamle. . Kıskanmadan edemedim açıkçası. Yalnız bir çok siyonist kardeşim çok daha iyi yerlerde. Milyarlık nüfusuyla çinden ancak 3-5 tane böyle adam çıkıyor. bu da biz siyonistlerin gurur kaynağı oluyor yine. Soruyorum size ey türkler. . . sizin neyiniz var. . geçmişinizden başka. .

2
27
yanıtYanıtla
EREN:

ya arkadaş böyle haberler yapıp işsiz milletin sinirini bozmayın. biz nerde hata yaptık da girişemedik diye bunalıma giriyor insan.

15
1
yanıtYanıtla
unknow tarihcimobilWeb@haberler.com:

Kfcyi satin almak mi Kfc nin subesini acmak sadece 250 bin tl . bazi seyler vardir parayla alinmaz .albay sanders in kfc si gibi

3
12
yanıtYanıtla
as:

site kurmak bukadar zor iken bu adam nasıl olduda bilgisayara bile dokunamazken site kurdu anlamış değilim

8
1
yanıtYanıtla
galatasaraylı Mobil-ANDROID:

Allah her şeyi yoktan var eder

8
1
yanıtYanıtla
mht:

çok saçma

5
3
yanıtYanıtla
HARUN:

Ah bende birşey bulsam ve yapsam insanlara paarlayabilsem tüm insanların alabileceği 1 dolarlık bile ürün yapsan satsan dünyadaki 3 milyar insan kullansa alsa sana dolar milyarderisin. Ama ne bulacaksın ne yapacaksın. . peygamber efendimizin dediği gibi rızkın 10 da 9 u ticarette.

7
0
yanıtYanıtla
cem etezmobilWeb@haberler.com:

Azmin zaferi diye buna denir...

3
1
yanıtYanıtla
HASANMURAT:

bu site gerçekten muhteşem bir seti mesela ülkemizde 15-20 lira olan herhangi bir ürünü siteden 1-2 dolar arasında alıyorsunuz ve size bedava kargo ile geliyor. Aynısını Türkiye den 15-20 ye almanız da kurtarmıyor. kargo ücreti olarak da 5 ile15 lira arasında ücret çıkıyor. geçen 15 liraya oyun kolu aldım internetten 9 lira kargo ödedim. o para alibabadan ülkemizde 20-25 dolara satılan bir kol alırdım kargo da ödemezdim. kısacası sistem muazzam.

4
0
yanıtYanıtla
hknMobil-ANDROID:

unknown tarihci kfc'nin subesini 250bin TL"ye acamazsin ve de adamin serveti 30 milyar dolar kfc'nin dunyadaki butun subelerini alabilir

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title