Haberler

İşçiler 1 Mayıs'ta Çifte Bayram Yaşadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı toplantıda 6 bin 417 taşeron işçiye kadro verileceğini açıklaması işçilere çifte bayram yaşattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı toplantıda 6 bin 417 taşeron işçiye kadro verileceğini açıklaması işçilere çifte bayram yaşattı.

Ankara Spor Salonu'nda dün yapılan "Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı"na katılmak üzere Van'dan 22 otobüsle Ankara'ya giden yaklaşık 800 işçi, aldıkları müjdeli haberin ardından kente döndü.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bahçesinde yakınları ve mesai arkadaşları tarafından davul zurnalarla karşılanan işçiler, sevinçlerini kurban keserek ve halay çekerek kutladı.

Yol İş 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çifte sevinç yaşadıklarını belirterek, mutlu, gururlu, coşkulu olduklarını, yıllarca köle gibi çalıştırılan taşeron işçilerin hak ettikleri kadroya geçirilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Çalımlı, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yoğun çabası olduğuna değinerek, "Başbakanımız 25 Mart'ta Türk-İş'i ziyaretinde taşeron işçilerin kadrolarının verilebileceğini söylemişti. Dün de Ankara Spor Salonu'nda yapılan toplantıda Başbakanımız net ifadelerle Türkiye genelinde 6 bin 417 taşeron işçinin kadrolarının en kısa zamanda verileceğinin sözünü dile getirdi" dedi.

Kadro işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Çalımlı, şöyle konuştu:

"Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü olarak diğer illere göre daha şanslıyız. Çünkü verilen 6 bin 417 kadronun 885'ini bizim kardeşlerimiz aldı. Bu bizim için bir iftihar vesilesi. Arkadaşlarımızın dışında davası devam eden 95 kişinin de mücadelesini Yol İş Sendikası olarak birlikte yürüteceğiz ve bu kardeşlerimizin de kadro alması için çaba göstereceğiz. Kadro alan kardeşlerimi kutluyorum. Darısı diğer taşeron kardeşlerimizin başına. Allah bu mutluluğu sağlayan herkesten razı olsun."

Kadro alan taşeron işçiler de yıllardır bekledikleri müjdeyi kendilerine veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek, hayatlarının en mutlu günlerini yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title