Haberler

İşadamlarından Bisiklet Turu

Genel Başkanı Ekim Alptekin, TABA/AmCham Yönetim Kurulu Üyeleri ve oyuncu Cemal Hünal pedal çevirdi.

Genel Başkanı Ekim Alptekin, TABA/AmCham Yönetim Kurulu Üyeleri ve oyuncu Cemal Hünal pedal çevirdi. Ortaköy'de buluşan Alptekin, Hünal ve beraberindekiler, buradan FourSeasons Otel'deki TABA/AmCham Yönetim Kurulu Toplantısı'na bisikletlerle gitti.

Ekim Alptekin, işadamları olarak sosyal sorumluk çerçevesinde birçok etkinlikleri olduğunu söyleyerek, "Biz belediyenin başlattığı bisiklet yolları politikasına destek vermek için, daha huzurlu bir trafik için, daha iyi yaşanabilir bir İstanbul için, temiz hava için hassasiyetimizi göstermek amacıyla böyle bir etkinlik yapıyoruz. Bugün, yeni atanan ABD Başkonsolosu'nun da katılacağı yönetim kurulu toplantımız var. O toplantıya Ortaköy Meydanı'ndan otele kadar bisikletle gideceğiz" dedi.

AVRUPA'DA BİR SÜRÜ BENZERİ PROJE VAR

Söz konusu etkinliğe trafik nedeniyle geciktiğini söyleyerek sözlerine başlayan Cemal Hünal, "Çok trafik var. Böyle bir duyarlık yaratmak isteyen arkadaşlarıma ben de gelip, destek vermek istedim" dedi. Günlük yaşantısında bisiklet, kendi aracını da kullanmak yerine toplu taşıma aracını tercih ettiğini anlatan Hünal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımayı bisikletle birleştirme projesi hatırlatılınca, "Avrupa'da bir sürü benzeri proje var. Daha az egzoz, hatta hiç üretmiyorlar. Gayet uygun bir fikir. Belki diğer vatandaşların trafikte daha duyarlı olmasını da sağlayabilir. Tabela okumayı pek sevmiyorlar ama bisikleti görecektirler sanırım" diye konuştu.

Açıklamanın ardından işadamları ve Hünal, bisikletlere binerek Çırağan Caddesi boyunca toplantının yapılacağı otele kadar pedal çevirdiler.

ÜÇ (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekim Alptekin Cemal Hünal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title