Haberler

İş adamı Sınırda 500 Bin Euroyla Yakalandı

Güncelleme:

Yunan zenginleri Çipras korkusu sardı. Yüksek vergi söylentileriyle bankalardan çıkışlar hızlandı, bir iş adamı Güney Kıbrıs gümrüğünde 500 bin Euro ile yakalandı.

Yunan zenginlerini Çipras korkusu sardı. Bir Yunan iş adamı Güney Kıbrıs gümrüğünde üzerinde 500 bin Euro ile yakalandı. Devlet radyosunun haberine göre iş adamı parayı Güney Kıbrıs'a 200 ve 500 Euro'luk banknotlar halinde soktu.

KIBRIS PARAYI KABUL ETMEDİ, HAVAALANINDA GÖZ ALTINA ALINDI

Burada parayı Kıbrıs bankalarına yatırmaya çalıştı ancak bankalar kaynağı ile ilgili herhangi bir belge sunulmadığı için bu parayı kabul etmedi. Güney Kıbrıs'ta umduğunu bulamayan iş adamı Atina'ya dönmek üzere havalimanına gittiğinde üzerinde yüklü bir meblağ taşıdığı farkedildi ve gözaltına alındı. Güney Kıbrıs kanunlarına göre ülkeye girişte 10 bin Euro ve üzerindeki miktarların gümrükte beyan edilmesi gerekiyor.

BANKALARDAN KAÇIŞ BAŞLADI

Konuyla ilgili açılan soruşturma devam ettiği için iş adamının neden böyle bir transfere kalkıştığı açıklanmadı ancak bu haber Yunan kamuoyu için aslında hiç de şaşırtıcı olmadı. Yeni iktidara gelen Aleksis Çipras liderliğindeki Syriza'nın zenginlere yüksek vergiler getirmesi bekleniyor.

ARALIK AYINDA HESAPLARDAN 3 MİLYAR EURO ÇEKİLDİ

Bu nedenle Yunan bankalarından son iki ayda büyük bir kaçış başladı. Yunan bankalarındaki hesaplardan Aralık ayında 3 milyar Euro çekildi. Bu rakamın geçen ay 8 milyar Euro'ya ulaştığı tahmin ediliyor. Yeni vergilerden kaçmak isteyen 1 milyon Euro ve üzerinde serveti bulunanlar bu kaçışta baş rolü oynuyor. Bu nedenle Yunan basını 500 bin Euro'yla yakalanan iş adamının da 'kaçışın bir parçası' olduğunu iddia etti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Güney Kıbrıs Dünya Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

Uyansanız Artık:

Bu kapitalistler böyledir kardeşim. Rahatları kaçınca, o ülkenin insanları uyanıp kerizliği bırakınca. bizdeki Çiller krizindeki gibi 2-3 ayda tası tarağı, evini barkını fabrikasını ülkeden kaçırırlar. Onlar için Ülke merfhumu yokki zaten. Onlar için ülke: Soyup söğüşledikleri yerdir. Bunlar Global çetelerdir. eşkiyalardır milletlerin kanını emen sülüklerdir. Dinler imanları, tüm değerleri paradır. Bunlar ülkede karılarını bırakır, paralarını bırakmaz. O kadar şereflidirler anlayacağınız.

24
1
yanıtYanıtla
Yeni memleketliMobil-IOS:

Yunan akplilerindendir koysana kardeşim paraları ayakkabı kutusuna

17
7
yanıtYanıtla
H . soytürkmobilWeb@haberler.com:

Adam işi bilmiyor ayakkabı kutusuna koyup türkiyeye getirseydi el 7stünde tutulurdu

19
4
yanıtYanıtla
ABIZER:

turkuyeye gel turkuyeye seni elleri ustunde tutar bizim hashasiler birde hayir sever is adami unvani alirsin

14
3
yanıtYanıtla
ayşe:

bunlarda ayakkabı kutusuna koymuşlar getirin burda dolar iyi para eder

10
5
yanıtYanıtla
Arap KadrimobilWeb@haberler.com:

BİZDEDE BAŞLADI

12
1
yanıtYanıtla
KurdoMobil-IOS:

Kamil hicmi AKP li tanıdık yapmadın

13
0
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

ÜLKEMİZDE FUTBOLCULAR YÜZDE 15 LİK DİLİME GÖRE VERGİLENDİRİLİYORLAR. AVRUPA STANDARTLARINA GÖRE BU ÜLKE CENNET ONLAR İÇİN. .

11
0
yanıtYanıtla
lazMobil-ANDROID:

Ha o ayakkabi kutisinun içinde yuvarlıyayim seni

3
6
yanıtYanıtla
a:

a

yanıt0
yanıt0
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title