Haberler

İş Kolu Tespit Kararı

Eti Bakır Anonim Şirketi'nin iş yerlerinde yürütülen işlerin niteliği itibariyle "madencilik ve taş ocakları, enerji, metal" iş kollarına girdiği tespit edildi.

Eti Bakır Anonim Şirketi'nin iş yerlerinde yürütülen işlerin niteliği itibariyle "madencilik ve taş ocakları, enerji, metal" iş kollarına girdiği tespit edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, iş kolu tespit kararına ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğde, Eti Bakır Anonim Şirketinin Halıköy Beydağ, İzmir adresindeki iş yerinin yer altı iş yerinde tüvenan antimuan bakır cevherin çıkarıldığı, yer üstü işyerinde ise cevherin işlendiği, konsantre hale getirildiği, idari büro kısmında da işçilerin özlük işleri ve idari işlerin yapıldığı, asıl işin bakır cevherinin çıkartılması işinin olduğu diğer işlerin ise yardımcı işler olduğu; Çakmakkaya Damar Murgul, Artvin ile Aşıkköy Mevkii Küre, Kastamonu adresindeki iş yerlerinde bakır cevherinin çıkartılıp, konsantrasyon minerallerinin ayrıştırılması işlerinin yapıldığı belirtilerek, ilgili iş yerlerinde İşkolları Yönetmeliğinin 03 Sıra Numaralı "Madencilik ve Taş Ocakları" iş kolunda yer aldığının tespit edildiği bildirildi.

Sanayi Mahallesi Selyeri Mevkii Tekkeköy, Samsun adresindeki iş yerinde üretimi yapılan nihai ürünlerin ağırlığının katot bakırdan oluştuğu, katot bakırın hammaddesinin bakır cevheri olduğu, katot bakır halini alma sürecinde söz konusu iş yerinde izabe tesisinde işlenerek katot bakır halini aldığı belirtildi.

İşçilerin büyük çoğunluğunun da bu tesiste katot bakır üretimine yönelik işlerde çalıştığı, işin genel organizasyon ağırlığının da katot bakırın üretimine yönelik olduğu, satılan nihai ürün içinde katot bakırın ağırlığının fazla olduğu, sabit kıymet değerlerinde de bakır izabe tesisinin değerinin daha fazla olduğu ifade edilerek, mezkur adreste bulunan büro ve idari hizmetler, bakım onarım, hazır beton ve sülfürik asit imali iş yerlerinin bakır izabe fabrika tesisi iş yerinde üretilen mal veya hizmet ile nitelik yönünden bağlılığı bulunan ve aynı yönetim altında örgütlenen iş yerinin bağlı yerleri olduğu, İşkolları Yönetmeliği'nin 12 Sıra Numaralı "Metal" iş kolunda yer aldığı kaydedildi.

Tebliğde ayrıca, Çakmakkaya Damar Murgul, Artvin adresindeki iş yerinde bakır cevherinin çıkartılması işinden bağımsız olarak sudan elektrik üretimi sağlandığı ifade edilerek, bu iş yerinin İşkolları Yönetmeliği'nin 14 Sıra Numaralı "Enerji" iş kolunda yer aldığının tespit edildiği belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Eti Bakır Halıköy Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title