Haberler

İş İnsanları Saldırıları Kınadı

Diyarbakır’da bir araya gelen iş odaklı sivil toplum kuruluşları, son dönemde Kürtlere, parti binalarına ve Güneydoğu menşeli otobüs firmalarına yapılan saldırıları kınadı.

Diyarbakır'da bir araya gelen iş odaklı sivil toplum kuruluşları, son dönemde Kürtlere, parti binalarına ve Güneydoğu menşeli otobüs firmalarına yapılan saldırıları kınadı.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD), Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği'nin (DOSİAD) de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dün can güvenliklerini gerekçe göstererek seferlere çıkmayan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği'ne (DİŞTİ) bağlı otobüs şoförlerini ziyaret etti. Taşlı saldırılarda camları kırılan otobüslerde bir süre incelemelerde bulunan heyet, daha sonra basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, hem bölge olarak hem de Türkiye olarak zor bir dönem geçirdiklerini söyledi. Çatışma ve şiddet dalgasının her geçen gün daha da arttığını belirten Sayar, son 3 yıldır yaşanan çatışmasızlığın oluşturduğu barış ortamının kıymetini ve değerini son yaşananlarla birlikte daha iyi anladıklarını kaydetti. Sayar, "Her gün gençlerimizin ve çocuklarımızın ölüm haberlerini aldıkça acımız artıyor ve üzüntümüzü ifade etmekte zorlanıyoruz. Bir yandan canlarını toprağa veren aileler varken, bir yandan da Cizre gibi yerleşim birimlerinde insanlar evlerinde hapis durumunda iken canlarını yitirmektedirler. Ülkemizin neresi olursa olsun canlarını toprağa veren ailelerin acısını paylaşıyor, sabır, metanet ve dayanma gücü diliyoruz. Tam da bu dönemde ülkeyi ateş çemberine taşımak toplumları karşı karşıya getirmek isteyenler, tehlikeli provokasyonlar gerçekleştirmektedirler" dedi.

"TARAFLARI ELLERİNİ TETİKTEN ÇEKMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Bazı batı illerinde Kürtlere dönük saldırıların olduğunu, parti binalarının tahrip edilip seyahat firmalarına saldırılar olduğunu ifade eden Sayar, şöyle devam etti:

"Bizler bu tehlikeli ve ayrıştırıcı saldırıları kınıyor tüm yetkilileri bu konuda gerekli önlemleri alarak insanlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda azami çaba sarf etmeye çağırıyoruz. Olaylar konusunda herkesin soğukkanlı ve sağduyulu olması gerekmektedir. Ülkemizi bir iç savaşa götürebilecek bu tehlikeli provokasyonlara karşı sorumluluk sahibi herkesi ve tüm siyaset kurumlarını açık tavır almaya davet ediyoruz. Ayrıca var olan sorunlarımızı derinleştirmekten başka hiçbir katkısı olmayan bu çatışmalı durumdan bir an önce çıkılması için tarafları ellerini tetikten çekmeye çağırıyoruz. Diyalog ve görüşmenin sorunlarımızı aşmanın en uygun yöntemi olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. İş camiasının sivil toplum kuruluşları olarak geri dönüşü olmayan bir yola girmeden herkesi aklı selime davet ediyoruz. Bu kapsamda başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, yazarlar, sanatçılar ve sorumluluk duyan herkesi, içinde barış ve eşitlik olan bir gelecek için çaba serf etmeye çağırıyoruz."

Basın açıklamasının ardından bazı şoför ve muavinler kendilerine atılan taşları gösterdi. Şoför ve muavinler, saldırılar neticesinde bazı arkadaşlarının yaralandığını, bir kısmının da hala hastanede tedavi gördüğünü söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Sayar Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title