Haberler

34 Yaşındaki Adam, İş İçin Gitti; 'Emeklisin' Cevabıyla Karşılaştı

Güncelleme:

Manisa'da, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde ormanlık alanlarda bakım çalışmasına katılmak için başvuran Hamza Semiz, 'memur emeklisisin' denilerek işe alınmadı.

Manisa'da, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde ormanlık alanlarda bakım yapma çalışmasına katılmak için başvuran 34 yaşındaki Hamza Semiz, 'memur emeklisisin' denilerek işe alınmadı. Kendisinin memur da emekli de olmadığını söylemesine rağmen kimseyi inandıramayan Semiz, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığı belge ile emekli olmadığını ispatlayıp, Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İŞ BAŞVURUSU YAPTI BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki elektrikli ev eşyaları üreten çeşitli fabrikalarda çalışan Hamza Semiz, yılbaşında işsiz kaldı. Semiz, geçen martta orman işçisi olarak çalışmak için Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'ne başvurdu; ancak başına gelmeyen kalmadı. Toplum yararına çalışma programı kapsamında ormanlık alanlarının bakımını yapmak üzere işe alınacak olan 3 bin kişinin belirlenmesi için 30 Mart'ta yapılan mülakata giren Semiz, iki hafta sonra sonuçları öğrenmeye gittiğinde bir sürprizle karşılaştı.

"MEMUR EMEKLİSİSİN" DEYİP İŞE ALMADILAR

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkileri, kendisine 4-C memur emeklisi olduğu gerekçesi ile işe alınmadığına dair belge verince şaşkına dönen Semiz, emekli olmak için yaşının küçük olduğunu ve memur olmadığını belirtse de kimseyi ikna edemedi.

EMEKLİ OLMADIĞINI İSPAT ETTİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ortada bir yanlış olduğunu ve bu yanlışı düzeltmek için SGK Manisa İl Müdürlüğü'ne başvuran Semiz, 'emekli olmadığına dair' yazı alıp, tekrar Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'ne gitti. Bu defa da müracaat için başvuru tarihinin geçtiği için işe alınamayacağını öğrendiğini anlatan Semiz, mağdur edildiği gerekçesiyle Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Toplam 583 günlük sigortalı çalışmışlığının olduğunu belirtip, emekli olmasının söz konusu olamayacağını belirten Semiz, "Başıma gelenler tam Aziz Nesin'lik. Hakkımı yasal yollardan arayacağım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Güvenlik Kurumu Önemsiz Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

hüseyin:

evet aziz nesin her zaman haklıydı ama çoğu kimse kıymetini bilmedi

18
12
yanıtYanıtla
huh:

gitsin sgk sikayet etsin, maasim gondermiyorlar diye

19
0
yanıtYanıtla
ADALETLİ İNSAN:

Allahım nasıl bir üldede yaşıyoruz ölmemiş insana ölü diyorlar çalışmamış insana emekli diyorlar Allahım sonumuzu hayır eyle inşallah.

15
1
yanıtYanıtla
ABIZER:

bu gidisle dunyada sahdekarler ulkesi olarakda anilmasak sasmayin hirsizlikta dunyada 3 uncuyuz bundada anilmaya baslariz bu ne ne ya

11
5
yanıtYanıtla
salihmobilWeb@haberler.com:

Oylar akpartiye

4
11
yanıtYanıtla
SamimobilWeb@haberler.com:

Bunun icin oylar akpartiye adam haksiz o yuzden

0
14
yanıtYanıtla
YILDIRIM:

SGK inanılmaz hatalar yapmakta, bu haber sadece yaptıklarının yanında o kadar küçük kalıyor ki, anlatamam. . . SGK da çalışanlara 1 ocak 2015 yılından sonra emekli olanlara, 2014 yılı büyüme oranı 2, 9 zam yapılması gerekirken yaptıkları zam olayı, sadece 1, 4 olarak yansıtarak on binlerce emekliyi zarara uğrattılar. SGK çalışanların emekli maaş göstergesi ve (ABO) yu hala bir çok emeklide yanlış hesaplıyor. SGK bu yanlışları bilerek ve isteyerek yaptığına artık kanaat getirdim. Saygılarımla. . . . . .

14
0
yanıtYanıtla
hasretimsinmobilWeb@haberler.com:

Cok iyi emekli olmus

9
5
yanıtYanıtla
HAYDARmobilWeb@haberler.com:

TÜRKiYENiN, CiN KADAR NÜFUSU OLMADIGINA SEViNiN , BU MEMURLARIN HiC BiR SEYDEN ANLADIGI YOK.TORPiLCiLER SiZi

7
6
yanıtYanıtla
gerçekmobilWeb@haberler.com:

Olayın adamın anlattığı ile uzaktan yakından alakası yok. Adama belge sadece yanlışlık var düzelttir diye veriliyor oda gazetecilere düzelttiriyor

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title