Haberler

İş Bankası ile Woori Bank İş Birliği

Türkiye İş Bankası ile Woori Bank arasında, iş birliğine yönelik mutabakat belgesi imzalandı.

Türkiye İş Bankası ile Güney Kore'nin en büyük bankalarından Woori Bank arasında, iş birliğine yönelik bir mutabakat belgesi imzalandı.

İş Bankası açıklamasına göre, imza töreni İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ile Woori Finansal Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Woori Bank Genel Müdürü Soon Woo Lee'in katılımlarıyla gerçekleşti. İmzalanan ve iş birliği mutabakatı içeren belge, iki banka müşterileri için karşılıklı geniş kapsamlı bankacılık hizmetleri verilebilmesine imkan tanıyor.

Mutabakat belgesi uyarınca tarafların Türkiye ve Güney Kore'de faaliyette bulunmak isteyen müşterilerine karşılıklı şekilde bankacılık ürün ve hizmetlerinin sunulması ve iki banka arasındaki iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada, Güney Kore ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yıldan yıla yükselen bir eğilim gösterdiğini belirtti.

2013 yılında iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile mevcut ticaret hacminin önemli ölçüde artacağını ifade eden Bali, "Bu anlaşmayı büyük bir gurur ve memnuniyetle imzalıyoruz. İmzaladığımız mutabakat belgesinin Woori Bank ile yeni iş birliklerinin yolunu açacağına, müşterilerimiz açısından yeni imkanlar yaratacağına ve Güney Kore ile ülkemiz arasında ticareti kolaylaştıracağına inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, aktif büyüklüğü bakımından Güney Kore'de ikinci, dünyada ise 115. sırada yer alan Woori Bank, 2013 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 236,9 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip. Daha önce de Güney Kore'de çeşitli iş birliklerini hayata geçiren İş Bankası, 2010 yılında Güney Kore Eximbank ile Türkiye ve yakın komşu ülkelerde yerleşik Güney Kore bağlantılı şirketler ve bu şirketlerle ticari faaliyeti olan şirketlere destek sağlanması amacıyla 14 yıl vade ile 50 milyon dolar tutarında kredi anlaşması yapmıştı. İş Bankası, 2011 yılında da yine aynı bankayla Türkiye'deki ithalatçıların Güney Kore menşeli veya Güney Koreli firmalardan satın alacakları mal ve hizmetler ile gemi finansmanına yönelik kısa veya uzun vadeli finansman temin edilmesi amacıyla 10 yıl vade ile 150 milyon dolarlık kredi anlaşmasına imza atmıştı.

Türkiye-Güney Kore ticaret hacmi

Türkiye ve Güney Kore arasındaki dış ticaret hacmi son 5 yılda iki katına çıkarak 2013 yılı itibarıyla 6,5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye'nin, en büyük 16'ncı dış ticaret ortağı konumundaki Güney Kore'ye ihracatı, 2013 yılında 460 milyon dolar olurken, Güney Kore'den 6,1 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerde Türkiye'de yatırım yapan Güney Kore sermayeli şirketler önemli rol oynarken,  2012 itibarıyla Güney Kore'nin Türkiye'ye yönelik doğrudan yatırımları 1,3 milyar dolara ulaştı, firma sayısı da 200'ün üzerine çıktı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Bali Güney Kore İş Bankası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title