Haberler

İş Ararken Ayakkabıcılığı Öğrendi, Çıraklıktan Patronluğa Yükseldi

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Sibel Yurttutan, çırak olarak başladığı ayakkabı imalatındaki 10 yıllık tecrübesiyle patron oldu.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Sibel Yurttutan, çırak olarak başladığı ayakkabı imalatındaki 10 yıllık tecrübesiyle patron oldu. 3 yıl önce Hasan Keskin ve Aşkın Demirtaş'la ortaklık kurarak, iki katlı atelyede erkek ayakkabısı üretimine başlayan Sibel Yurttutan, patron olmasına rağmen hala 4 işçisiyle birlikte çalışıyor. Ayda bin çift erkek ayakkabısı üretimi yaptıklarını belirten Yurttutan, İş ararken çıraklıktan ayakkabıcılığı öğrendim. Patron gibi değilim, bir işçi gibi çalışıyorum. Her zorluğa rağmen mesleğimi severek yapıyorum, ekmeğimi buradan çıkarıyorum dedi.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan ve bekar olan Sibel Yurttutan çırak olarak başladığı ayakkabı imalatında patronluğa kadar yükseldi. Ayakkabı imalatı yapan Hasan Keskin ve Aşkın Demirtaş'la ortaklık kurarak iki katlı atelyede erkek ayakkabısı imalatı yapan Yurttutan, patron olmasına rağmen işçilerle birlikte çalışıyor. Ayakkabının deri ve topuğunu dışarıdan temin ettiklerini, kalan imalatı da kendilerinin yaptığını belirten Sibel Yurttutan, zor olmasına rağmen mesleğini severek yaptığını, ekmeğini de bu işten kazandığını söyledi. Ayda bin çift erkek ayakkabısı imalatı gerçekleştirdiklerini, Ordu dışında Amasya, Sinop, Karabük, Kastamonu, Rize ve Tokat gibi illerde ki seçkin mağazalara gönderdiklerini belirten Sibel Yurttutan şunları anlattı İş arıyordum hiç bilmediğim ayakkabı işini çıraklıkta öğrendim. Deri kesmekle bu işe başladım, 10 yıldır bu işi yapıyorum. 3 yıldır da 2 arkadaşla ortak olarak bu işin imalatına başladık. Ayda bin çift erkek ayakkabısı üretiyoruz. Deriyle tabanı dışarıdan alıyoruz, kalan bütün imalatını biz burada yapıyoruz. Ben iş ortağı olmama rağmen hala çalışıyorum, kesim işini yapıyorum. Ürettiğimiz ayakkabıları Ordu'da ve dışarıda birçok ilde mağazalara gönderiyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Keskin Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title