Haberler

İş Adamı Ergin Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Güncelleme:

İş adamı Süleyman Ergin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (Ak Parti) milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

Diyarbakır'ın sevilen simalarından iş adamı Süleyman Ergin, Adalet ve Kalkınma Parti'sinden (Ak Parti) milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

Diyarbakır'ın peygamberler, sahabeler ve evliyalar kenti olduğuna dikkati çeken ve sinesinde sayısız mukaddes beldenin bulunduğuna dikkati çeken Süleyman Ergin şunları söyledi:


"Bu kadim kent, tarihin taşlara yazıldığı sinesinden sayısız yazar, şair, fikir ve bilim insanlarının çıktığı mukaddes bir kent. Mekke ve Medine'den sonra, en çok mukaddes yapıyı sinesinde barındıran, Adları Kur'an-ı Kerim'de geçen peygamberler ve bir çok sahabenin mübarek naaşlarının bulunduğu, tarihin canlı tanığı, bu mukaddes beldeye en üst düzeyde hizmet etmek amacıyla, Ak partiden Milletvekilliğine Aday Adaylığımı açıklıyorum.
Birçok medeniyetlere beşiklik etmiş, eski dönemlerden bu yana ipek yolunun güzergâh noktasında bulunan Diyarbakır ilimiz, son yıllarda özellikle barış sürecinin hayata geçmesiyle pek çok kulvarda ciddi gelişmeler yaşadı. Geçmiş dönemlerde tarifi imkansız acılar yaşadık. Oldukça sıkıntılı dönemler yaşadık.


Ak Parti İktidarında Devrim Niteliğinde Çalışmalar Yapıldı


Ancak takdir edilmelidir ki, olağanüstü halin kaldırılması, Kürt sorununun çözümü noktasında yapılan Açılımlar, hem sosyal, hem kültürel ve hem de ticari açılardan birçok kazanımları beraberinde getirdi. Artık barış sürecinin de nihayete erdirilmesiyle, ülkemiz uzun yıllardır yaşadığı huzur ve güven ortamına kavuşmuş olacak. Kuşkusuz bu durum ekonomik hayatın da gelişmesine zemin hazırlayacak. Diyarbakır ilimiz artık ulusal ve uluslar arası firmaların yatırım yapmak istediği kentler arasında yer alıyor. Daha önce istemeyerek de olsa kenti terk etmek zorunda kalan iş Adamlarımızın da, artık doğup büyüdükleri bu kente dönerek, yatırımlarını bir an önce hayata geçirmeliler diye düşünüyorum"


Cumhurbaşkanımız, Barış Süreci İçin Siyasi Kariyerini Ortaya Koydu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde özellikle barış sürecinin başarıya ulaşması için canını ve siyasi kariyerini ortaya koyduğunu hatırlatan Ak parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Süleyman Ergin şunları söyledi:

"Sayın cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde barış sürecinin tamamlanarak, Kürt sorunun çözümü noktasında devrim niteliğinde hamleler yapıldı. Bu hamlelerin yarım kalmaması ve başarıya ulaşması noktasında hepimize büyük görevler düşüyor. Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, hepimiz akan kanın durması, barış ve kardeşlik ortamının tesisi için elimizi taşın altına koymalı, söylediklerimize ve yaptıklarımıza dikkat etmeliyiz.


Artık Türkiye gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen ülke konumundadır. Avrupa Birliği ve diğer uluslar arası kuruluşlar ve organizasyonlar nezdinde ülkemiz son derece itibarlı bir konuma yükselmiştir. Sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu da, özellikle Ak parti Diyarbakır 5. Olağan genel kurulunda yaptığı konuşmayla, gönüllerde taht kurdu. Pozitif söylemleri ve bölge insanına sıcak yaklaşımlarıyla, Ahmet Davutoğlu yüreğindeki insan sevgisinden somut örnekler verdi.

HALKIMIZA HİZMETE TALİBİM


Bu kadim kentin bağrından çıkmış, ekmeğini yiyen, suyunu içen bir evladı olarak, Ak parti Diyarbakır Milletvekilliğine Adayım. Eğer vatandaşlarım ve partim teveccüh gösterirse, el birliğiyle bu zorlu ve bir o kadar da onurlu görevi layıkıyla yapmak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim.


Diyarbakır'ın yanı sıra, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin önemli sorunlarını Yüce Meclis'e taşımayı hedefliyorum. Özellikle turizm potansiyelimizi çok iyi şekilde değerlendirerek, kentimizin yerli ve yabancı turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için gerekli tanıtım ve lobi çalışmalarına ağırlık vereceğim.


Yerli ve yabancı yatırımcıları bölgemize çekerek kentimiz genelinde sanayi ve üretimin giderek artması projeler geliştirmeyi hedefliyorum. Böylelikle bölgemizin en öncelikli sorunlarından biri olan işsizlik konusuna neşter vurarak işsizliği olabildiğince azaltmak en büyük hedeflerim arasında yer alıyor.


Tarım, Hayvancılık ve İnşaat Sektörüne Ağırlık Verilmeli


Bölgemiz son zamanlarda artan göç ile nüfusu kalabalık hale geldi. İş olanaklarının az olduğu bölgemizde tarım ve hayvancılığa ağırlık vereceğiz. Tarım ve hayvancılıkla işsizlik büyük ölçüde azalır. Bunun yanı sıra inşaat sektörüne de gereken önemi vererek, inşaat sektörünü çok daha geniş bir yelpazede değerlendireceğiz. Neden bölgemiz fabrikaların bacasının tüttüğü, tüm üretim araçlarına sahip olan ve kendi kendine yeten, ihraç eden konuma gelmesin? Elbette ki bunlar ekip işidir. Mesleği, sanatı, tahsili ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızdan yararlanacağız. Unutmayalım ki, her insan bir cevherdir. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın desteklerini bekliyorum"


Vatandaşlar Olumlu Bakıyor


İş adamı Süleyman Ergin'in Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklaması, kamuoyunda ve siyaset kulislerinde de olumlu yankılandı. Sosyal medyada yankılanan ve çığ gibi destek gören Süleyman Ergin'in, Diyarbakır sevdalısı olduğunu belirten vatandaşlar, Ergin'in uzun yıllardır ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduğunu, birçok caminin yapımına maddi katkılar sağladığını belirterek, şu görüşlere yer verdiler:
"Hayırsever kişiliğiyle tanıdığımız Süleyman Ergin'in Milletvekilliği Adaylığını destekliyoruz. Muhtelif sektörlerde yatırımları olan, insanlara istihdam olanağı sağlayan, yatırımlarıyla ekonomiye katma değer katan Süleyman Ergin çalışmayı ve üretmeyi seviyor.
Diyarbakır Kutu Ambalaj Fabrikası, Sur İnşaat ve Özergin İnşaat Firmaları, Dicle Kolonyaları Yönetim Kurulu başkanlıklarının yanı sıra, Trakya Motorlu Taşıyıcı Harfiyat Kooperatif başkanlığı görevlerini üstlenen Süleyman Ergin'in geçmişi başarılarla dolu. Kendisinin Milletvekili olunca daha üst düzey çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyoruz"


İş adamı Süleyman Ergin, geçtiğimiz günlerde elektrik kesintilerine yönelik çözüm önerileriyle, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarında gündeme gelmişti.

Rüzgar enerjisi için Diyarbakır'da geniş alanlara ihtiyaç bulunduğunu ve bunun da mevcut olduğunu anlatan İşadamı Süleyman Ergin Ergin, 'rüzgar enerjisi için Karacadağ'da yaklaşık iki milyon dönüm alan mevcut. Rüzgar enerjisi ile bölgenin elektrik sorunu da kalmayacaktır' önerisinde bulunan Süleyman Ergin, 'Diyarbakır'a yetecek kadar enerji için projelendirilip yatırım yapılması halinde başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerinin de enerji sorunu azalacaktır. Elektrik kesintileri için herkes elini taşın altına koymalıdır. Rüzgar enerjisi ile elektriğe çözüm bulabiliriz ve bu da ekonomiye katkılar sağlayacaktır. Bölgede arsa çok, Karacadağ'da toplamda iki milyon dönüm alan mevcut. Rakım yüksekliği de iki bin metrenin üzerinde olan Karacadağ'ın önü açık ve müsait' diyen Süleyman Ergin'in bu açıklamaları, kamuoyunda olumlu ve karşılanmış ve vatandaşlar, bu önerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişlerdi.

Kaynak: Temsilci / Politika

Diyarbakır Karacadağ Ak Parti Mekke Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title