Haberler

    İran'da Twitter Umudu

    İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifi, Twitter CEO'su Dick Costolo ile ülkedeki Twitter yasağını görüştü.

    Twitter CEO'su Dick Costolo'nun perşembe günü İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye, Twitter üzerinden seslenerek ülkedeki internet yasaklarını hatırlatmasının ardından Costolo ve Tahran arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Costolo, yine Twitter hesabından, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Twitter yasağını görüştüklerini duyurdu.

    Costolo, Twitter'ın İran'da açılması hakkında "iyi bir telefon görüşmesi" yaptıklarını ifade etti.

    'İran halkı ne zaman tweet atacak?'

    Ruhani, ülkesinde yasak olmasına rağmen göreve geldiğinden beri sık sık Twitter'da yazıyor. Ruhani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunduğu sırada da İran'la Batılı devletler arasında süren nükleer müzakerelerle ilgili detayları Twitter üzerinden duyurmuştu.

    Costolo da İranlı lidere cevaben şu tweet'i atmıştı:

    "Sayın Cumhurbaşkanı, Birleşmiş Milletler'den attığınız tweet'leri zevkle takip ediyoruz. İran halkının da aynı zevke varmasını isterdik. Bu ne zaman gerçekleşecek?"

    Ancak Ruhani'den bu tweet'e cevap gelmemişti.

    BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da İran'daki insan haklarıyla ilgili BM Genel Kurulu'na sunduğu yıllık raporda, "Twitter ve Facebook gibi siteler çoğu İranlı için yasakken, İranlı liderler mesajlarını yaymak için giderek daha fazla sosyal medyayı kullanıyor" ifadesini kullanmıştı.

    İran'da Twitter ve Facebook'a erişimi bloke eden Tahran yönetimi, bu yasakların, İranlı vatandaşların ahlakının korunması ve siber saldırıların engellenmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Birleşmiş Milletler Twitter İran Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title