Haberler

İran'da Çilek Rüzgarı

Dünya çocuklarının odalarını süsleyen Çilek, İran'da da çocukların ve ailelerin ilk tercihi.10 konsept mağaza ile İranlı çocuklara ulaşan Çilek, 2014'te 5 mağaza daha açacak.
Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da lider olan Çilek Mobilya,...

Dünya çocuklarının odalarını süsleyen Çilek, İran'da da çocukların ve ailelerin ilk tercihi. 10 konsept mağaza ile İranlı çocuklara ulaşan Çilek, 2014'te 5 mağaza daha açacak.

Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da lider olan Çilek Mobilya, bebek, çocuk ve gençler için ürettiği koleksiyonları ile 2003 yılından beri İran'ın farklı şehirlerindeki mağazalarında hizmet veriyor. 4 mağazasıyla İran'ın başkenti Tahran'ın en ünlü cadde ve mobilya AVM'sinde koleksiyonlarını sergileyen Çilek, ayrıca Karaj, Tebriz, Meşhed, İsfahan, Ardabil ve Kum şehirlerindeki toplam 6 satış noklası ile İran'lı minikleri hayalleri ile buluşturuyor.

Ortadoğu'nun en önemli ülkelerinden biri olan İran'da büyümeyi sürdüren Çilek, 2014 yılı içinde İran'ın Kum, Busehr, Yezd, Meşhed, Tebriz şehirlerinde mağazalar açmayı planlıyor. Çilek, Türk markalarının bulunduğu ve Türk girişimciler tarafından yönetilen Tebriz Laleh Park'da açılacak mağaza ile İran'daki 15. satış noktasına ulaşacak.

Bölgede son yıllarda yaşanan istikrarsızlıklara rağmen Çilek, güçlü distribütörü ile birlikte özellikle yabancı markaların hemen hemen bütün sektörlerde devre dışı kaldığı bir dönemde satış yapmaya devam ederek büyüyebilen ender markalardan biri oldu.

Tüm Ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi İran'da da Türk dizileri ilgi görüyor. Özellikle Aşk-ı Memnu dizisi ile başlayan ve günümüzde Merhamet, Kuzey&Güney, Dila Hanım dizileriyle devam eden akım, kültürümüzün yanı sıra mobilya, beyaz eşya ve tekstil sektörleri adına da aracılık ve tanıtım imkanları sağlıyor. Dizilere yaptığı sponsorluk çalışmaları ile ürünlerini tanıtan Çilek, yaptığı farklı iletişim çalışmalarıyla da İranlıların evlerine giriyor.

İran başta olmak üzere tüm Ortadoğu'da büyümeye devam edeceklerini söyleyen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, 2014 yılında hedeflerimizi gerçekleştirerek İran'da yeni mağazalar açacaklarını söyledi. TV reklamları gibi iletişim çalışmalarının yanı sıra fuar organizasyonlarıyla da bölgedeki yoğun çalışmalarına devam edeceklerini belirten Talha Çilek, "İran'da yeni mağazalar açmanın yanında mevcut mağazalarımızın cirolarını yükseltmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Tahran Tebriz İran Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title