Haberler

'İran'a Para Kaçırılıyor' İddiası Meclis'te

Güncelleme:

Türkiye ve Dubai üzerinden uçuşlarla Mart 2014'ten beri İran'a 1 milyar dolar kaçırıldığı iddiası Meclis'te gündeme geldi.

Uluslararası haber ajanslarının İranlı yetkililer ve batılı diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği bilgilere göre Türkiye ve Dubai üzerinden ekonomik ambargoyu delmek için İran'a 2014 Mart'ından beri 1 milyar dolar kaçırıldı.

KONU MECLİS GÜNDEMİNDE

Türkiye üzerinden kaçak yollarla İran'a para sokulduğu iddiası ise Meclis gündemine geldi. Konuyla ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir soru önergesi verdi.

İşte Tanrıkulu'nun verdiği soru önergesi:

Basına yansıyan haberlere göre, İranlı yetkililerin ve batılı diplomatik kaynakların verdiği bilgilere göre, Türkiye ve Dubai üzerinden ekonomik ambargoyu delmek için İran'a 2014 Mart'ından beri 1 milyar Dolar kaçırıldığı iddia edilmektedir. İran'ın nükleer programına karşı uygulanan ambargo çerçevesinde İran uluslararası bankacılık sisteminden çıkarılmıştı ve yasal olmayan para transferinde İran merkez bankasının önemli bir rol oynadığı ifade edilmektedir. Para transferinin Dubai ve Türkiye'den İran'a yapılan uçuşları kullanan kuryeler aracılığıyla bavulla veya Irak-İran sınırından yapıldığı yine iddialar arasındadır.

CEVAPLANMASI İSTENEN SORULAR

Bu bağlamda;

Türkiye ve Dubai üzerinden ekonomik ambargoyu delmek için İran'a 2014 Mart'ından beri 1 milyar Dolar kaçırıldığı iddiası doğru mudur?

Para transferinin Dubai ve Türkiye'den İran'a yapılan uçuşları kullanan kuryeler aracılığıyla bavulla veya Irak-İran sınırından yapıldığı iddiası doğru mudur?

İddialar doğru ise, konu ile ilgili sorumluluğu bulunanlar kim ya da kimlerdir? Sorumluluğu bulunan kişi ya da kişiler hakkında işlem yapılmış mıdır ya da yapılacak mıdır?

Konu ile ilgili olarak AKP Hükümeti kamuoyuna açıklama yapacak mıdır?

Türkiye üzerinden para transferinin karşılığında kullanılan paravan şirketler hangileridir? Bu paravan şirketlere para transferi karşılığında yapılan ödemeler toplamı ne kadardır?

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Dubai Irak İran Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (57)

EBUBEKIR ZOZANİmobilWeb@haberler.com:

It ürür kervan yürür yaşasın akepe

9
39
yanıtYanıtla
EBUBEKIR ZOZANİmobilWeb@haberler.com:

Hepsi iftira inanmayın şu dinsiz chp onun amacı iktidar ama onu rüyanda bile göremez

10
37
yanıtYanıtla
fds:

Dostum bu ülke bi harika soyup soğana çeviriyorsun halk sesini çıkarmıyor üstüne bide laf söyletmiyolar sevgili din kardeşlerim benim

37
5
yanıtYanıtla
ak:

çalıyom çalıyom gene veriyor enayiler:D

30
11
yanıtYanıtla
ülkücü rahibe:

tanrı bütün chplileri ve mhplileri kutsasın . . . . Akp ye karşı mücadelenizde tanrı yardımcınız olsun, kutsal ruh kemalizm yanınızda gençler

7
27
yanıtYanıtla
EBUBEKIR ZOZANİmobilWeb@haberler.com:

Chp şeytan partisi

4
30
yanıtYanıtla
Abdurrahman ÇelebimobilWeb@haberler.com:

Anlamadım Chp Abd mi savunuyor.Tamam diyelim ki ambargoyu deliyoruz ne zararımız var.Tam tersine çıkarımız var.Bu Chp ve terörist partisi Hdp ye ne oluyor anlamadım.Abd ye yaranmak için 40 takla atıyorlar yazık biz bu yüzden gelişemiyoruz.Bizde hain çok başetmek çok zor arkaları çok sağlam

9
24
yanıtYanıtla
AHMET:

OYLARIMIZ AK PARTİYE HELAL OLSUN. . MİLLET YEMEZ BÖYLE UCUZ NUMARALARI. !

13
15
yanıtYanıtla
Mechul:

ZERRABA SORUN LEN ORTAK O

24
3
yanıtYanıtla
dansaraMobil-ANDROID:

ulan chp bıktım len sizden ne bulduysaniz hemen hükümete saldır ya hizmet yapin chp laf üretme

6
17
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title