Haberler

ABD'li Korgeneral: Irak ve Suriye Parçalanabilir

Güncelleme:

ABD Savunma İstihbarat Ajansı Koordinatörü Korgeneral Vincent R. Stewart, Irak ve Suriye topraklarının tekrar bir araya gelmesinin zor olduğunu belirtti.

ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) Koordinatörü Korgeneral Vincent R. Stewart, Irak ve Suriye'nin savaş ve mezhepsel çatışmalar nedeniyle kalıcı olarak parçalanabileceğini söyledi.

TEKRAR BİR ARAYA GELMELERİ ZOR

Stewart, perşembe günü sanayi temsilcilerinin katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, Irak ve Suriye topraklarının büyük kısmının IŞİD tarafından ele geçirildiğini ve bu ülkelerin tekrar bir araya gelmesinin zor göründüğünü öne sürdü.

SURİYE İKİ YA DA ÜÇE BÖLÜNEBİLİR

Irak'la ilgili, Kürtlerin Irak merkezi hükümetine dönme fikri ile boğuştuğunu ancak bunu pek mümkün görmediğini ifade eden Stewart, Suriye'nin iki ya da üçe bölünebileceğini öngördüğünü belirtti. ABD'nin iki ülkenin de bütünlüğünü korumak yönünde bir politika izlediğini kaydeden Stewart, ancak durumun giderek tam tersi bir hal aldığını dile getirdi.

"ORTADOĞU BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞAYACAK"

Aynı konferansta konuşan CIA başkanı John Brennan da Irak ve Suriye sınırlarının yerinde durduğunu ancak hükümetlerin sınırlar üzerindeki kontrolünü DAEŞ'e kaptırdığını vurguladı.

İki ülke halkının kendilerini ülkelerine değil, ait oldukları aşiret ya da mezheplere göre tanımladıklarını söyleyen Brennan, "Orta Doğu önümüzdeki on ila yirmi yıl içinde büyük bir değişim yaşayacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

John Brennan Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (194)

...............:

''Kürt ile Türk''ü ayırırsanız. Ne Türk kalır, ne Kürt. Birleştirirseniz Çanakkale misali, ne İngiliz kalır, ne Fransız. . '' türk kürt laz çerkez alevi sunni demeden hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız!Atatürk''ün dediği gibi : Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtaracak yine bizleriz!!lütfen oyuna gelmeyelim BİRLİK OLALIM yoksa Türkiye değil 2 parçaya birçok parçaya bölünecek. .

66
4
yanıtYanıtla
Devran:

Bir kürt olarak ırkçılığınızn daniskasını gördük siznle asla ALLAH şahidim olsunki siznle omuz omuza bir olup çatışmıyacağım yanlzıssınız Yazıklar olsunnnnn sizlere yaptıklarınız asla unutmayacağız UNUTTURMUYACAĞIZ. . . . . . . .

yanıt3
yanıt3
sar:

biz o cumhuriye turk cumhuriyetinden cikarip turkiye cumhuriyeti yapsak siyasi sorunlar cuzlur ve emin olun herkensin kendini ifade edbildigi bir cumhuriyet hem goclu hemde oncu ulke konumuna gelir

yanıt0
yanıt0
adem:

ırak ve suriyeyi de biz toplayacağız. hepsi islam beldesi olacak yeniden. bi tane kafir de kalmayacak. en son kudüste yahudileri de gebertip bu coğrafyaya huzur getireceğiz. ne abd, ne alman, ne ingiliz, ne yahudi, ne rus nede başka bir güç kalmayacak

23
40
yanıtYanıtla
vatandas:

Bu zeka ile mi?

yanıt7
yanıt1
Adil:

Bölen zaten islam, sen neden bahsediyorsun

yanıt26
yanıt1
Hakan:

Türkiye''ye de aynı tzgahı uygulamak istiyorlar, önce iç karışıklık çıkarıp sonra türkiye ye müdahele ederek bölmeyi planlıyorlar aman kürt kardeşlerim oyuna gelmeyin. Türk kürt laz çerkez bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin vatandaşıdır pkk kck ve diğer örgütler sizlerin temsilcisi değildir, bu örgütlerin sizleri kullanmasına müsade etmeyin. . . .

31
29
yanıtYanıtla
Tosun pasa:

Amac zaten 2 ye bolmekti isid firsattan istifade etti devleti kurdu yikmayada abd nin gucu yetmiyor simdi akdenize koridor acabilseler 3. Kurtler olacak acamasalar 60 devletin bombardimanina ragmen isidin insafina kalacak cunki abd ye lazim olmayacak yoksa abd kurtleri sevdiginden yardim etmiyor.

55
2
yanıtYanıtla
baybars:

Türkiyeyi bölmeye hiçbir üke veya örgütün güçü yetmez. . .

40
15
yanıtYanıtla
Barbars:

neden iki gün önce ramak kaldı hemşo!!!! Eğer Kürt halkı da sokağa inseydi ala sana suriye ala sana ırak!. . .

yanıt5
yanıt1
Tüm 194 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title