Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, terör örgütü IŞİD'le çatışmaların yaşandığı kentin güneyinde incelemelerde bulundu Kerim: "IŞİD, daha önceki sınırlarına çekildi.

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarıyla çatışmaların yaşandığı Kerkük'ün güneyinde kontrolün tamamıyla Peşmerge birliğine geçtiği bildirildi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, kentin 12 kilometre güneyindeki Mektep Halit ve Molla Abdullah köyleriyle petrol kuyularının bulunduğu Habbaze'deki Peşmerge cephelerini ziyaret ederek, şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgedeki durumu yerinde inceledi.

Kerim, Molla Abdullah köyü ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "IŞİD, daha önceki sınırlarına çekildi. Peşmerge, IŞİD'in eline geçen bölgeleri kurtardı. Sınırlarımız Peşmerge ve ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının operasyonları sayesinde daha güvenli. Biz de sınırın güvenli olduğunu göstermek izin ziyaretimizi gerçekleştirdik" dedi.

Terör örgütü IŞİD, Kerkük'ün güneyindeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırmış, iki gün süren çatışmalarda 29 Peşmerge hayatını kaybetmiş, 173 Peşmerge yaralanmıştı. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Peşmergeye hava desteği verdiği çatışmalarda çok sayıda IŞİD militanının öldüğü belirtilmişti. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title