Haberler

IŞİD Mehrut Nehri'nin Suyunu Kesti

Güncelleme:

IŞİD, Diyala'da stratejik öneme sahip Mehrut Nehri'nin suyunu kesti. Nehrin suyunun kesilmesi, 1 milyon kişiyi etkileyecek.

Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD), Irak'ın doğusundaki Diyala'da stratejik öneme sahip Mehrut Nehri'nin suyunu kestiği bildirildi.

Diyala vilayetine bağlı El-Mikdadiye Kaymakamı Zeyd İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının Diyala'ya bağlı El-Mikdadiye ilçesi tarafındaki Mehrut nehrinin suyunu kestiğini söyledi.

NEHİR, HALKIN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILIYOR

İbrahim, stratejik öneme sahip Mehrut Nehri'nin, onlarca sulama projesinde kullanıldığını, vilayetin merkezindeki Bakuba ve kırsalının içme suyu ihtiyacını karşılayan ve tarım alanında kullanılan Sariye Nehri'ni beslediğini ifade etti.

1 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEYECEK

Nehrin suyunun kesilmesinin, 1 milyon kişiyi etkileyeceğini bildiren İbrahim, IŞİD'in Mikdadiye'nin kuzeyindeki tüm su kaynaklarını elinde bulundurduğunu ve söz konusu bölgelerin acil olarak IŞİD'in elinden alınması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyala Irak Işid Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (37)

TRAKYALIYIM:

Allah büyüktür bunca askerimizi şehit ettiler Allah geç yapar amma pek yapar

18
81
yanıtYanıtla
Ahmet bey:

BDP liler gidip kurtarsın atıp tutmak kolay

18
59
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

haberlere bakıyorum iş it kafa kesti diyor yorumlcular pkk gitsin kurtarsın diyor haber iş it suyu kesti insanlar susuzluktan ölecek diyor yorumcular kürtleri gebertin diyor haber iş it insanları topluca katletti diyor yorumcular ellerinize sağlık öldürün pkklıları diyor haber iş it tecavüz ediyor yorumcular mücahitler çok yaşayın diyor bu insanlıktan nasip almamış ama insan sıfatı taşıyan zavallı yorumculara söyleyeceğim tek şey sizinle aynı gezegende yaşıyor olmaktan utanç duyuyorum

58
11
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

bana yorum yazan el nusracı sapkın seninde sonun o iş it''çi iblisler gibi olacak merak etme insan görünümlü yaratık seni.

yanıt0
yanıt0
BOZO:

İŞİD KÜRTLERE BAHHMIYY MI?

8
57
yanıtYanıtla
ANTITURK:

vijdani kaybolmus turkler nerde soz konusu kurtler olsaydi yorumlarla dolardi sonra kalkip kurtler bizi sevmiyor diyorsunuz kurtler sizi nasil sevsin sizi kurtler degil dunya sevmiyor artik bunuda buyuk ulke oluyoruz die kendinizi kandirmayi birakin fasist ve terorist dusunceleriniz yuzunde bunu da buraya yaziyorum birgun gelecek fasist dusuncelerinize ragmen sizi kucakliycak bir millet varsa oda kurtler olacak ama siz bunuda gurur yapip bin tane uydurma yaparsiniz

42
18
yanıtYanıtla
HASANS:

SEN BENI NEDEN SUCLADIGINI ANLAMADIM HANI K, IRAKA TR ASKERINE YASAKTI ABD YE CUVAL FALAN VERIP YARDIM FALAN SIMDI NE ISTEDIGINI ANLAMADIM

yanıt0
yanıt0
mehmet:

habere bakıyorum yorumlara bakıyorum. Allah hiç kimseyi türkler gibi şaşkına çevirip kürde düşman etmesin. yazık, hepiniz kafayı kürt düşmanlğıyla bozmuşsunuz.

49
11
yanıtYanıtla
Merwan:

Ne kadar pis bi millet bu barbar faşistler. Suriyeden gelen kürtlerin siz türklere sığındığı yok. Gelenler kürt kardeşleri burada olduğu için geliyor. sanki babanızın evinde ağarladınız da laf ediyorsunuz. önce o kardeş köyler arasına çekilen sınırlar kalkacak. Haklı olan kazanacak Kürtler bu savaştan güçlenerek büyüyerek çıkacaktır.

40
15
yanıtYanıtla
mehmet:

NERDE BU BATI NERDE BU AMERİKA NERDE BU DEVLETLER DEVLETLERİN ONURU AYAKLAR ALTINDA TENEKE BİR ÖRGÜT O KADAR BÜYÜRMÜ ZAYIF BATI NERDE ZAYIF ABD NERDE YAZIKLAR OLSUN BİR ÖRGÜT BU DEVLETLERDEN BÜYÜMÜŞSE VAY İNSANLIK HALİNE

44
4
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title