Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Erbil için tehdit olmaya devam eden IŞİD militanları, kentin 40 kilometre güneybatısındaki Hazer bölgesinde bekleyişini sürdürüyor Bölgede Peşmerge ile IŞİD militanları arasında 2 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.

ABD savaş uçaklarının hava saldırısı nedeniyle Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesinden çekilmek zorunda kalan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Erbil'i tehdit etmeye devam ediyor.

IŞİD militanları, Erbil'in 40 kilometre güneybatısındaki Hazer bölgesinde bekleyişini sürdürüyor. Erbil- Musul yolu üzerindeki bölgede Peşmerge ile IŞİD militanları arasında 2 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Ancak keskin nişancı militanlar, daha yakınlara gelerek Peşmergeye ateş açabiliyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, IŞİD'in, bu yönden ilerlemesini engellemek için bölgeye çok sayıda askeri güç sevketti. Peşmerge, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla, IŞİD'e karşı adeta duvar örüyor. Erbil'e gelen yola beton bariyerler kuran Peşmerge, ayrıca sınır hattı boyunca hendekler kazdı.

IŞİD tehdidi nedeniyle daha önce 5 bin kişinin kaldığı Hazer Çadır Kampı tamamen boşaltıldı. Çatışma bölgesine 3 kilometre mesafede bulunan kampta kalan Türkmen, Arap ve Yezidi sığınmacılar, Erbil ve Süleymaniye'ye gönderildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Erbil Musul Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title