Haberler

Peşmerge Ağır Silahlarla Saldırdı, İran Destek Verdi

Güncelleme:

Diyala'nın Celavla kasabasında Peşmerge güçleriyle IŞİD militanları arasındaki çatışmalar devam ederken İran birliklerinin de IŞİD'i vurduğu iddia edildi.

Irak'ın Diyala vilayetine bağlı Celavla kasabasında, Peşmerge güçleriyle terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları arasındaki çatışmalar sürüyor.

PEŞMERGE FÜZE VE HAVAN TOPLARIYLA SALDIRIYOR

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, Irak ordusunun da helikopterlerle hava desteği verdiği Peşmerge güçleri, bir süre önce IŞİD'in kontrolüne geçen Celavla kasabasını geri almak için Katyuşa füzeleri ve havan toplarıyla IŞİD mevzilerine saldırıyor. Irak ordusuna ait helikopterler de kasaba merkezindeki IŞİD hedeflerini vurdu.

KESKİN NİŞANCILAR İLERLEMEYE ENGEL OLUYOR

Çatışmalarda zaman zaman Peşmerge ile IŞİD militanları arasındaki mesafenin 100 metreye kadar düştü. Ancak Peşmerge güçlerinin, sokak çatışmaları eğitimi ve tecrübesi olmadığından ilerlemekte güçlük çektiği belirtildi. Keskin nişancı IŞİD militanları da Peşmergenin ilerlemesini engelliyor. Bu arada Peşmerge güçlerine bir grup PKK'lının da destek verdiği görüldü.

İRAN DA IŞİD'İ VURDU

Öte yandan İran birliklerinin de Irak'la olan Pervizhan Sınır Kapısı'nın güvenliğini sağlamak için Peşmergeye topçu birlikleriyle destek verdiği öne sürüldü. İran topçu birliklerinin de havan topu ve Katyuşalarla IŞİD hedeflerini vurdukları iddia edildi.

TERK ETTİĞİ KÖYLERE PATLAYICI YERLEŞTİRİYOR

Peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre, IŞİD militanları geri çekilmek zorunda kaldıkları bölgelerdeki stratejik köprü, bina ve tepelerdeki mevzileri patlatıyor. Kaçarken yollara mayın döşeyen IŞİD militanları, ayrıca terkettiği köylere patlayıcılar yerleştirerek, Peşmergelere ve sivillere zarar veriyor.

CELAVLA STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Celavla kasabası, Irak ordusunun çekilmesinin ardından Kürt yönetiminin kontrolüne giren Hanekin ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yerel kaynaklar, Hanekin'in güvenliğinin Celavla'dan geçtiğini belirtiyor. Celavla ayrıca Bağdat'a giden tüm yolların kesiştiği bölgede bulunması yönünden stratejik öneme sahip. Bölge aynı zamanda İran sınırına 30 kilometre mesafede bulunuyor.

Nüfusu 60 bin olan Celavla kasabasında halk, çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek Erbil, Süleymaniye ve Kerkük'e sığınmıştı.

İRAN IŞİD'LE MÜCADELE İÇİN ŞART KOŞMUŞTU

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran'a nükleer programından dolayı uygulanan yaptırımların kaldırılması koşuluyla uluslararası mücadeleye destek vereceklerini açıklamıştı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan Zarif, Irak'ta harekete geçme konusunda anlaşmaya varırlarsa, bunun karşılığında İran içinde bir şeyler yapılmasını beklediklerini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Celavla Diyala Işid İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (71)

MALATYA:

SALDIR PEŞMERGE. . KÖKLERİNİ KURUT IŞİD ÇETELERİNİN. . .

36
36
yanıtYanıtla
gerçekçi:

arkadaşlar burdaki soyu sopu belirsiz barbarlara kızıp ordaki türkmenlerin durumuna sevinmek bize yakışırmı, pkk şengaldeki ezidileri nasıl kurtardıysa ordaki türkmenleri de kurtardı, ne yapsaydı yani, türkiyedeki soyusopubelirsiz barbarlar pkkye küfür ediyor diye türkmenleri o vahşi işitlere mi bıraksaydı, lütfen burdaki ne olduğu belirsiz barbarlara kızıp ordaki garibanlara laf söylemeyin, bu bizim kültürümüze, asaletimize yakışmaz

14
58
yanıtYanıtla
türkiyeli:

kürtleri kardeşlerimi tebrik ederim çanakkale ruhuyla bir olup topraklarını korıyorlar

28
42
yanıtYanıtla
EVİN:

İRAN SANANEDE VURUYON DEYUS BIRAK YOK ETSİNLER ERMENİ KIRMALARI KIROLARI

29
40
yanıtYanıtla
Şanlıurfa Viranşehirli:

Yaşasın savaşçılarımız Pkk

46
23
yanıtYanıtla
HPG 63:

pjak pkk ypg . . . . . . . . . . . . . . . . . sizi cok seviyoruz habere bakarmisiniz Iran diyor pjak diyemiyor. . . . .

34
30
yanıtYanıtla
zafer sadul:

Bunların ilacı işid sırf bu vatan hainlerine karşı diye işidi desteklerim

44
20
yanıtYanıtla
nedim diclenedim_dicle@hotmail.com:

sırf bu kelımenle kafirsin

yanıt0
yanıt0
niyazim@m.m:

Senin zihniyetin bozuk acimsiz fasist

yanıt0
yanıt0
zafer sadulozuiletisim@hotmail.com:

pkk köpeği Niyazi hav hav

yanıt0
yanıt0
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title