Haberler

Irak'taki Çatışmalar

İngiltere Savunma Bakanı Hammond: "İngiltere, Irak'taki krizin çözümü için askeri müdahale planlamıyor" "Irak'ın istikrarı için ülkenin Sünni, Şii ve Kürtler arasında taksim edilmemesini ve gelecekte de birlik içinde olmasını temenni ediyoruz"

İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond, ülkesinin Irak'taki krizin çözümü için askeri müdahale planlamadığını söyledi.

"Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Irak ve bölgesine oluşturduğu tehdidi görüşmek üzere Körfez ülkelerini ziyaret eden" Hammond, İngiltere'nin Kuveyt Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, Irak'taki kriz için siyasi bir çözüm yolu bulunmasının zaruri olduğunu belirtti.

"İngiltere Irak'taki krizin çözümü için askeri müdahale planlamıyor" diyen Hammond, bölgedeki gelişmelerin İngiltere ve Körfez ülkelerini endişelendirdiğini kaydetti.

Hammond, şöyle konuştu:

"Irak'ın istikrarı için ülkenin Sünni, Şii ve Kürtler arasında taksim edilmemesini ve gelecekte de birlik içinde olmasını temenni ediyoruz. Krizden çıkış için halkın sadece çoğunluğunu değil tüm fertlerini kapsayacak bir hükümetin kurulması ve emniyet birimlerinin de tüm toplumu temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılması gerekiyor."

Dün Suudi Arabistan'ı ziyaret eden İngiltere Savunma Bakanı Hammond, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Selman bin Abdülaziz ile bir araya gelmişti.

İngiltere Savunma Bakanlığından önceki gün yapılan açıklamada, Hammond'ın Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan iki günlük Körfez turuna çıkacağı duyurulmuştu. Ziyaretlerde ana gündem maddesinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, Irak ve bölgesine oluşturduğu tehdit olacağı ifade edilmişti. - Irak

Kaynak: AA / Güncel

Işid Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title