Haberler

IŞİD Telafer'e Girdi

Güncelleme:

IŞİD örgütü üyeleri Türkmenlerin yoğun yaşadığı Musul'un Telafer ilçesine girdi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyelerinin, Musul'un Türkmenlerin yoğun yaşadığı Telafer ilçesine girdiği bildirildi.

IŞİD, TELAFER'E GİRDİ

AA muhabirinin Türkmen kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Telafer'e gün boyu havan toplarıyla saldıran IŞİD üyeleri, ilçenin Şii Türkmenlerin yaşadığı mahallelerine girdi. Telafer'in yerel polis gücü ve halkı ile örgüt üyeleri arasındaki çatışma sürüyor. Çatışmalarda çok sayıda sivil öldü ve birçok kişi yaralandı.

ABLUKA ALTINDA

Elektrik ve su verilemeyen ilçe, IŞİD üyelerince abluka altında tutuluyor.

TÜRKMENLER YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Bu arada dün Telafer'de kanaat önderleriyle görüşen peşmergenin yardım önerisinde bulunduğu, Türkmenlerin ise yaşadıkları yerleri kendi imkanlarıyla savunmaya kararlı olduklarını ifade ettiği ancak yoğun çatışmalar ve sivil kayıplar üzerine Türkmenlerin yardım çağrısında bulunduğu öğrenildi. Peşmerge ile Türkmenler arasında yardım konusundaki görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

"YA IRAK HÜKÜMETİ YA PEŞMEGE MÜDAHALE ETMELİDİR"

Al Jazeera Türk'ün sorularını yanıtlayan Kerkük İl Meclisi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan merkezi hükümetten yardım beklediklerini vurguladı. Turan, " Musul'un merkezi düştüğünden beri Telafer'in durumu belliydi. Bir haftadır neyi, ne için bekliyorlar ? Merkezi Hükümet Türkmen milletvekili Abbas Beyatlı'yı Musul Güvenlik Sorumlusu olarak atadı. Kendilerini aradım, 'gerekli önlemleri aldık' dedi. Ama bir sonuç göremiyoruz. Telafer zor durumdadır. Ya Irak Hükümeti ya da Peşmerge güçleri bir an önce duruma müdahale etmelidir. Bizim isteğimiz insanlarımızın ölmemesi." dedi.

PEŞMERGE MERKEZİ YÖNETİM İDARESİNDEKİ BÖLGELERE BAYRAĞINI ÇEKTİ

Öte yandan Duhok ile Musul'un Kürt nüfusun yoğun olduğu Sincar ilçesi arasında askeri varlığını artıran peşmerge güçleri, güzergah boyunca sıkı güvenlik kontrolleri yapıyor. Bölgeyi terk eden Irak ordu birliklerinin bıraktığı zırhlı araçlar ile bazı ağır silahları kullanan peşmerge güçlerinin, merkezi yönetim idaresinde kalan bölgelere de kendi bayraklarını çektikleri görüldü.

IŞİD PEŞMERGE KONTROL NOKTASINA SALDIRDI

Sincar'a birkaç kilometre mesafedeki peşmerge kontrol noktasına da IŞİD militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendiği, saldırıda 1 peşmergenin öldüğü, 5 peşmergenin yaralandığı kaydedildi.

ERDOĞAN "HAFİFE ALINAMAZ" DEMİŞTİ

IŞİD'in Telafer'e saldırmasını yorumlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, "Telafer gelişmesi de hafife alınamaz bir gelişmedir" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Telafer Musul Irak Işid Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (220)

MERT:

Su Türkmenleri biraz dograsinlarda anlasinlar KÜRTLERIN kiymetini hic acimayin ne var ne yoksa Türkmenlerin Kedisinden yaslisina kadar dograyin NANKÖRLÜKLERIN ACISINI CEKSIN TÜRKMENLER

31
87
yanıtYanıtla
HIRRIMkirmizi_beyaz45@hotmail.com:

asıl nankör senin gibi yediği kaba pisleyenler.sizi zamanında doğramamışşar da hata etmişler soysuz.sizin kıymetiniz tuvalet taşı kadar...

yanıt0
yanıt0
CengizHanmn_global@mail.ru:

gerizekalı ahmak insan hayatı bu... Gijdıllax... Soxum ağzıva..!

yanıt0
yanıt0
Türkzolim@hotmail.com:

E şimdi ne farkınız kaldı 80 darbesi işkencecilerinden mert ve yorumu begenen 24 zat. Sonra gidip bide ajitasyon yaparsınız elinizde güç olsa kim bilir siz neler yapardınız sivillere acaba. Faşistliğin dini milleti olmaz. faşist faşisttir diye boşuna dememişler. Bu iş ancak sağ duyulu kürt ve türkmenlerle çözülür.

yanıt0
yanıt0
sananekimene@hotmail.com:

Olsa olsa namert olursun be

yanıt0
yanıt0
esas ataturkcu:

isid filistinde ortaya cikinca ozaman goren savasi

69
3
yanıtYanıtla
zaza lice:

türkmenlere bi eşek verin orta asyanın yolunu tutusunlar

11
46
yanıtYanıtla
İŞİT /yüksekova:

pkk senden bin kat daha müslümandır hiç olmassa bir hak için mücadele veriyor sen ne için veriyorsun lan müslümanlık müslümanı mı öldürmek mi bide senin nerden geldiğin belli değil ne yaptığın belli değil ama bunu iyi kafana sok pkk çok küçük bir örgüt değil senin gibi leriyle nasıl savaşacağını bilir hiç olmasa islamiyetti senin gibi kullanmıyor

9
47
yanıtYanıtla
doktormehmet1453kara@hotmail.com:

buraya yorum yazanların alayı kafayı yemiş tek çare bakırköy hastanesi başka çare yok

40
11
yanıtYanıtla
Turgutanabella321@hotmail.com:

Sen de yorum yazmışsın, geçmiş olsun.

yanıt0
yanıt0
Tüm 220 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title