Haberler

Irak'ta Kolera Salgını

Irak'ta Eylül ayının başından bu yana, çeşitli kentlerde kolera virüsüne yakalananların sayısının 777'ye yükseldiği bildirildi.

Irak'ta Eylül ayının başından bu yana, çeşitli kentlerde kolera virüsüne yakalananların sayısının 777'ye yükseldiği bildirildi.

Irak Meclisi Sağlık ve Çevre Komisyonu Başkanı Faris el-Berifkani tarafından düzenlenen basın toplantısında, başkent Bağdat ve çeşitli kentlerde 24 saat içinde 244 kişiye daha kolera teşhisi konulduğu belirtildi.

Tespit edilen yeni vakalarla 1 Eylül'den bu yana ülkenin çeşitli kentlerinde kolera virüsüne yakalananların sayısının 777'ye yükseldiğini açıklayan el-Berifkani, su seviyesi ile sudaki klor oranının düşmesinin koleraya yakalananların sayısını artırdığını kaydetti.

Bağdat Valisi Ali Muhsin et-Temimi de açıklamasında, Bağdat ve 5 güney kentinde kolera salgını yaşandığını ve 8 kişinin kolera nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Eylül Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title