Haberler

Irak'ta İç Göç Devam Ediyor

Terör örgütü IŞİD ile ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden kaçanlar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne sığınıyor.

Irak'ta terör örgütü IŞİD ile ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) göç dalgası devam ediyor.

Süleymaniye Göç ve Göçmenler Müdürü İsmail Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların yaşandığı Selahaddin ilinden kaçanların, Kerkük üzerinden Süleymaniye'ye geldiğini söyledi. Osman, birkaç gece camilerde ağırladıkları sığınmacıları, daha sonra kampa aldıklarını belirtti.

Süleymaniye'deki Arbat Çadır Kampı Sorumlusu Peyam Selam da "Sadece bir gün içerisinde 250 aile, kampa yerleşmek için başvurdu. Çatışmalardan kaçan aileler, canlarını kurtarmak için Kürdistan bölgesine geliyor. Gelenleri kampa yerleştiriyoruz ve onlara çadır, soba ve battaniye dağıtıyoruz" dedi.

Sığınmacılardan biri olan Abdulrezak Ali, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Selahaddin'den ailesiyle Süleymaniye'ye geldiğini söyledi. Ali, geldikleri kasabadan 4 bin ailenin kaçmak zorunda kaldığını, kaçış sırasında nehirde boğulan insanlar olduğunu aktardı.

Kerkük girişinde 25 gün bekledikten sonra kente alındıklarını anlatan Ali, Süleymaniye'deki çadır kampa yerleşmek istediklerini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler, rakamlarına göre Irak'ta 2 milyon kişi, şiddet olaylarından dolayı yer değiştirdi. Bu sığınmacıların yaklaşık 1 milyonu Kürt bölgesine, diğerleri ise Bağdat, Kerbela ve Necef gibi Şii bölgelerine sığındı. Özellikle çadır kamplarda kalan sığınmacıların insani şartları istenen standartlarda değil. Yaz mevsimi şartlarına göre yapılan kamplarda barınan sığınmacılar, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. - Süleymaniye

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

FGEH:

kardeşlerim kürdistan bölgesine türkmen ve arapları almayın onlar haindir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title