Haberler

'Irak'ta 30 Bin İran Askeri Var' İddiası

Güncelleme:

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Sekreteri Şahevan Abdullah, Irak'ta, 30 binden fazla İran askeri olduğunu iddia etti.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Sekreteri Şahevan Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Irak'ta, 30 binden fazla İran askeri var. Ancak bunun için Irak Parlamentosu'nun onayı alınmadı. Bu, kanunsuzca yapılan bir uygulamadır. Bağdat hükümeti ise İran'ın, Irak'taki askeri varlığına göz yummakla kalıyor." dedi.

"SİSTANİ'NİN AÇIKLAMASINDAN SONRA BİNLERCE İRANLI IRAK'A GELDİ"

Tahran'daki yöneticilerin, İran'ın Irak'taki askeri varlığını reddettiği yönündeki açıklamalarını gerçekçi bulmadığını anlatan Abdullah, "Elimde bu açıklamaların doğru olmadığına dair belgeler var. Şii dini mercii Ali Sistani'nin açıklamasından sonra binlerce İranlı, savaşmak için Irak'a geldi. İranlı askerlerin bir kısmı Heşdi Şabi'nin içinde diğerleri ise sivil olarak çatışmalarda yer alıyor. Askeri uzman olarak Irak ordusuna destek veren subaylar da var" diye konuştu.

Abdullah, ağırlıklı olarak Tikrit ve Samarra ile Diyala'nın Celavle ve Sadiye kasabalarında bulunan İran askerlerinin varlığını defalarca Parlamento'nun gündemine getirdiğini ancak bir netice alamadığını sözlerine ekledi.

"ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE AYKIRI, KABUL EDİLEMEZ"

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi'nin liderliğini yaptığı Sünni Muttahidun Bloku Musul Milletvekili Ahmet Medlul ise "Herhangi bir bölge ülkesinin, Irak'taki askeri varlığını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İran'ın, Irak'a asker göndermesini doğru bulmuyoruz. Çünkü bunun olumsuz sonuçlara yol açacağından endişeliyiz. İranlı komutanların DAEŞ ile çıkan çatışmalarda öldürüldüğü haberlerini alıyoruz. İran'ın, Irak'taki askeri varlığı uluslararası sözleşmelere aykırıdır, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İRAN, RESMİ OLARAK KABUL ETMİYOR

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani'nin Tikrit operasyonundaki fotoğrafları basına servis edilmişti.

İranlı subaylar, Sadık Yari ve Mehdi Nevruzi de DAEŞ ile çıkan çatışmalarda hayatını kaybetmiş, iki komutan için İran'da cenaze törenleri düzenlenmişti. Ancak İranlı yetkililer, askerlerinin Irak'taki varlığını resmi olarak kabul etmiyor.

Kaynak: AA / Dünya

Tahran Bağdat İran Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (25)

işallahMobil-ANDROID:

İnşaallah ırakı iran hep alır hiçdeğilse PKK ya göz açtırmaz .Allahdan dilerim kabul olur dileğim ....

5
16
yanıtYanıtla
john brennan:

Biz Işid bahanesiyle İranıda kullanarak, Irak ve Suriyedeki sünnileri etkisiz hale getirmek istiyoruz, sünni müslümanlarıda Işide yardım bahanesiyle sünnilerin yok edilmesine seyirci bıraktıryoruz. Sonra İran, Irak''ıda Suriyeyide istila edecek sonrada Amerika çok güçlenen İran''ı nükleer bahanesiyle vuracak. Planımız budur tıkır tıkır işliyor ve yine her zamanki gibi Amerika kazanacaktır.

4
14
yanıtYanıtla
süleyman:

biz ali efenndimizi hüseyin efendimizi canımızdan çok severken bizi ali hüseyin düşmanı gibi gösteip bize yezit diyen iranı ve hizbuşşeytanı kahret yarabbi

3
10
yanıtYanıtla
Gerçek:

Bu İran münafığı gazzede İsrail bombalarken ne3rdeydi Lübnana İsrail girdiğinde nerdeydi. İran Dünyanın bir numaralı Münafığıdır. Mezhepçilik le kendine toprak edinme Müslüman düşmanları ile kol kola müslüman kanı dökülmesine müsa etmektedir. İsraile havlamaları ile kendini müslüman dünyasına yakın tutmaya çalışmaktadır. Kafirleri biliyoruz da bu münafıklar asıl İslam için tehlike

4
3
yanıtYanıtla
Receb:

YETIS YA ISRAIL YETIS!

3
4
yanıtYanıtla
Can:

oh oh ne güzel abd nato askeri olunca sorun olmuyorda üsteik fitne çıkarıyorlar iran olunca mı battı oooh ne güzel mis valla inş hepsinden temizlerler

4
2
yanıtYanıtla
zaza licemobilWeb@haberler.com:

Kontrolsüz büyüyen güc aynı hızla parcalanır iran kontrolsuz buyuyor 2016 secimlerinden sonra vurulacak kürtler onden beluclar arkadan sagdan sunni araplar soldan azeriler ortada kalan acem kum torbasına donusecek iranı yok edecez

3
2
yanıtYanıtla
MusaKazim:

FARKINDAYSANIZ OSMANLIDAN SONRA YANI VEHABI SUUDILER DEVRINDE ORTADOGU YAHUDI ICATI Sii LERLE DOLDU. VEHAPI ISID GIBI CAHILER SAYESINDE IRAKDA IRAN OLDU

3
1
yanıtYanıtla
BtcMobil-ANDROID:

Bu Iran her taşın altında çok yanar döner ler

2
2
yanıtYanıtla
Iğdırlı ismailMobil-IOS:

İran'ın orda olması doğru bir karar Müslüman'a Müslüman yardım eder ABD nin olduğu yerler kaus NATO'ya da güven olmaz işit de insanları öldürüyor peki kim yardım. Etsin insanlara

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title