Haberler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Bakir, Viyana'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Falah Mustafa Bakir ile Sebastian Kurz görüşmesi- Ortak basın toplantısı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Bakir, Viyana'da- Bakir, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile bir araya geldi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Falah Mustafa Bakir, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile görüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Falah Mustafa Bakir ile Sebastian Kurz görüşmesi- Ortak basın toplantısı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Bakir, Viyana'da- Bakir, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile bir araya geldi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Falah Mustafa Bakir, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile görüştü.Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelen Bakir ve Kurz, yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. İkili, görüşmede Irak ve bölgedeki insani durum başta olmak üzere etnik ve dini azınlıkların durumu ve DAEŞ ile mücadele konularını ele aldıklarını belirtti.Bakir, Irak'tan kaçan sığınmacıların önlenmesi için ne tür tedbirler aldıklarının sorulması üzerine bölgede çok sayıda insanın yerinden edilmiş olduğunu ve bu problemi çözmek için uluslararası toplumun yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bölgenin istikrarlı hale gelebilmesi için herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade eden Bakir, bunun yapılmaması halinde daha fazla insanın mülteci olmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.Bakir, "İnanıyorum ki istikrarın sağlanmasının maliyeti, Avrupa'da sığınmacıların bakımından daha azdır. Bu yüzden biz umuyoruz ki uluslararası toplum ve dostlarımız insanların yerinde kalmalarına yardımcı olur" ifadelerini kullandı.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin birlikte yaşama tecrübesini kanıtladığını belirten Bakir, "Kapılarımızı bütün şiddetten kaçanlara açtık. Sınırlarımız içerisinde 1,8 milyon sığınmacı var. Biz onlara desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.DAEŞ'in insanlığa karşı suç işlediğini kanıtladığını ve herkes için ortak tehdit olduğunu ifade eden Bakir, DAEŞ ile mücadelede peşmergelerin önemli rol oynadığını vurguladı. DAEŞ ile mücadelede bölgesel ve uluslararası iş birliğine ihtiyaçları olduğunu aktaran Bakir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Körfez'de, Afrika'da ve Avrupa'da olanlar bize hepimizin bu savaşın içinde olduğunu gösterdi. Bu nedenle askeri, ekonomik, lojistik ve finansal olarak iş birliği yapmalıyız ve bu savaşı bitirmek için istihbaratlarımızı paylaşmalıyız."

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Viyana Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title