Haberler

Irak Başbakanı, Türkiye'nin Hava Operasyonlarına Tepki Gösterdi

Güncelleme:

Irak Başbakanı, Türkiye'nin hava operasyonlarına, "PKK, Türkiye topraklarında bulunuyor. Bizim topraklarımıza yönelik saldırıyı kabul etmiyoruz." şeklinde itiraz etti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına ilişkin, "PKK, Türkiye topraklarında bulunuyor. Bizim topraklarımıza yönelik saldırıyı kabul etmiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE BUGÜN IRAK TOPRAKLARINI HEDEF ALIYOR"

İbadi, Irak'taki Vali ve Vilayet Meclisi Başkanlarını kabulü sırasında yaptığı açıklamada, ülkesinin topraklarının Türkiye'ye karşı kullanılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, "Türkiye veya herhangi bir ülkeyle düşmanlık üzerine kurulu siyasetimiz de söz konusu değil ve sorunlarını kendi içinde çözmeli. Türkiye'nin güvenliğinde bir kusurunun meydana gelmesini de temenni etmeyiz. Bize karşı da aynı hissiyat içerisinde olmalarını istiyoruz ve Türkiye bugün Irak topraklarını hedef alıyor" ifadesini kullandı.

"TERÖR SALDIRILARI TÜRKİYE'NİN İÇİNDE MEYDANA GELDİ"

"PKK bizim değil Türkiye topraklarında bulunuyor" diyen İbadi, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona katılma kararı aldığı ilk günden itibaren PKK'nın bulunduğu gerekçesiyle topraklarımıza saldırı düzenlemesi tutumuna şaşırdık. Türk güvenlik güçlerine yönelik terör saldırıları Türkiye'nin içinde meydana geldi. Bizim topraklarımızdan tek bir ağır silah atılmış olsaydı buna (hava operasyonu) asla itiraz etmezdim."

"IŞİD'LE MÜCADELENİN ÜLKEYE BÜYÜK MALİYETİ OLUYOR"

Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD ile mücadelesine de değinen İbadi, şunları kaydetti:

"Halk arasında savaşan gruplarla (IŞİD) ile mücadele etmek yabancı bir orduyla mücadele etmekten daha kötüdür. IŞİD'e karşı askeri operasyonların ülkeye büyük maliyeti oluyor. Bir tanksavar füzesinin maliyeti 50 Amerikan doları ve her keşif uçağının maliyeti 40 bin dolara ulaşıyor ki her gün 20 keşif operasyonu yapılıyor."

ELEKTRİK SIKINTISIYLA İLGİLİ PROTESTOLAR VATANDAŞIN HAKKI

Ülkedeki elektrik kesintileriyle ilgili İbadi, "Su kaynağının azalması da elektrik üretimini etkiledi. Hava sıcaklıkların yükselmesine rağmen elektrik sistemlerini kapatmadık" dedi

İbadi, başta başkent Bağdat olmak üzere güney illerdeki elektrik kesintisi krizine karşı düzenlenen protesto gösterilerinin vatandaşların hakkı olduğunu belirtti. İbadi, "erken uyarı işareti" olarak nitelediği bu gösterilere katılanlara teşekkür etti.

"KEMER SIKMA POLİTİKASINA DEVAM EDİYORUZ"

Ülkedeki ekonomik sıkıntıya da değinen Haydar İbadi, "Ülkenin içinde bulunduğu mali durumdan ötürü kemer sıkma politikasına devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Irak Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (137)

CCC:

Siktir ulan

50
23
yanıtYanıtla
Turkuz deliyiz dusmani ezeriz:

KES LAN SESINI ZIBIDI. DAHA DUN ABD ASKERLERININ ONUNDE DIZ COKUP YALVARIYORDUNUZ. MUSULU BIR EL ATES ETMEDEN ISIDE TESLIM ETTINIZ GELMIS BURDA TURKIYE DIKLENIYOR. LA CAKALLAR DIKLENECEK BASKA MILLET BULAMADINIZMI DA GELDINIZ SIZIN ANANIZI BIN YILDIR S*KEN TURKLERE DIKLENIYORSUNUZ. BAKIN BIZ TURK MILLETI OLARAK BIR IC VE DIS SAVASA HAZIRIZ NE IRAN TANIRIZ NE IRAK NE ERMENI TAMIRIZ NE ESAD NE PKK TANIRIZ NE ISID ALAYINIZA GIRERIZ HABERINIZ OLSUN. ILGILILERE DUYURULUR.

31
25
yanıtYanıtla
LAZ OGLU:

OZAMAN NEDEN BESLIYORSUN TOPRAKLARINDA BILIYORSUNKI TURK MILLETI COSARSA DUNYA ONUNDE DURAMAZ ZAMANINDA KOVDUGUNUZ KURTLERE TURKIYE KUCAK ACTI KARSILIGINDA HAINLIK VE IHANET GORDU SIMDI OTUR OTURDUGUN YERDE KASINMA AMA COK ISTIYORSAN TURK MILLETI TURKKIYLE LAZIYLA SUNNISIYLE CERKEZIYLE ZAZASIYLA ALEVISIYLE SIZI KASIR ONCE TARIHE BAK SAHTEKAR

44
8
yanıtYanıtla
t:

Piçleri besleyin ondan sonra laf edin piçler

25
21
yanıtYanıtla
galip:

ırak diye devlet mi var allah aşkına ya iran ya abd kontrolünde

23
15
yanıtYanıtla
Garip:

PKK ya silahı gömün dedik gömmediler bizde silahlarıyla gömüyoruz

28
8
yanıtYanıtla
Halk:

Kaşınıyorsan 2 uçakta sana gönderek zoddirik başbakan

31
0
yanıtYanıtla
fakir:

ülkenizdeki keneleri temizliyoruz adamın dediğin bak

22
8
yanıtYanıtla
xxxxx:

orda devletmi var dedi biri.

18
10
yanıtYanıtla
Azatt:

İtlerinize sahip çıkın o zaman....

21
7
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title