Haberler

Irak Başbakanı İbadi Açıklaması

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, meclisin savunma ve maliye bakanından güvenoyunu çekerek bakanlıktan düşürmesini eleştirdi, ülkenin ağır güvenlik ve mali durumla karşı karşıya kaldığını ve hükümetin bu bakanlar olmadan çalışabilmesinin mantıksız olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, meclisin savunma ve maliye bakanından güvenoyunu çekerek bakanlıktan düşürmesini eleştirdi, ülkenin ağır güvenlik ve mali durumla karşı karşıya kaldığını ve hükümetin bu bakanlar olmadan çalışabilmesinin mantıksız olduğunu söyledi.

İbadi, Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, Musul'u DAEŞ'ten geri alma operasyonunun başlamasıyla ilgili tarihi kendisinin belirleyeceğini ifade ederek, "Operasyonun başlaması, güvenlik güçlerinin tam donanıma sahip olması, ülke güçlerine lojistik, hava, silah ve eğitim açısından yeterli oranda uluslararası destek ve yaşanacak insan göçüne karşı önlemlerin tamamlanmasına bağlıdır." dedi.

Musul'u kurtarma operasyonuyla ilgili hazırlanan plana göz attığını belirten İbadi, söz konusu plana yakın zamanda onay vereceğini kaydetti.

Barzani'nin Bağdat ziyareti

İbadi, parlamento tarafından Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ve Maliye Bakanı Hoşyar Zebari'nin bakanlıktan düşürülmesini eleştirerek, "Ağır güvenlik ve mali durumla karşı karşıya bulunan ülkemizdeki hükümetin bu bakanlar olmadan çalışabilmesi mantıklı değil." değerlendirmesinde bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin yakında Bağdat'ı ziyaret edeceğini aktaran İbadi, "Barzani, Bağdat ile IKBY ilişkilerindeki soğukluğu gidermek için burayı ziyaret edecek ve kendisiyle Musul operasyonuyla ilgili hazırlıkları da ele alacağız." diye konuştu.

İbadi, IKBY'nin petrol ihracatını ulusal SOMO şirketi aracılığıyla yapması gerektiğine işaret ederek, "Kürt bölgesinin Irak'tan ayrılma niyeti yoktur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title