Haberler

İptal"Kktc'deki Kyk Yurtlarında 23 Bin Öğrenci Barınıyor" Başlıklı Haberimizi İptal Ederek...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) öğrenim gören yaklaşık 23 bin öğrenciye burs veya öğrenim kredisi sağlandığı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) öğrenim gören yaklaşık 23 bin öğrenciye burs veya öğrenim kredisi sağlandığı bildirildi.

KYK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun KKTC'de yükseköğrenim gören öğrencilere üç yurtla hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada, Bülent Ecevit Yurdu'nun 2011'den bu yana 587'si kız, 375'i erkek toplam 962; Necmettin Erbakan Yurdu'nun 2013'den bu yana 404'ü kız, 365'i erkek toplam 769 kapasiteyle hizmet verdiği, geçen yıl açılan bin kişilik Refika Öğretmen Yurdu'ndan da sadece kız öğrencilerin yararlandığı kaydedildi.

Yaklaşık 23 bin öğrenciye burs veya kredi

Açıklamada, KYK tarafından KKTC'de yükseköğrenimlerine devam eden 22 bin 517 öğrenciye öğrenim kredisi ve 405 öğrenciye de burs verildiği ifade edildi.

Öğrencilere verilecek burs ve kredi miktarının, Türkiye'deki miktar göz önüne alınarak öğrencilerin öğrenim gördükleri ülkedeki "Satın Alma Gücü Paritesi" verilerine oranlanması sonucu belirlendiği anlatılan açıklamada, KKTC'deki lisans öğrencilerine aylık 514 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin 28 lira, doktora öğrencilerine de bin 542 lira burs veya kredi ödendiği vurgulandı.

Açıklamada, KKTC'de, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla eğitim faaliyetleri ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlendiği de belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Necmettin Erbakan Bülent Ecevit Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title