Haberler

    İphone 6'da Nfc Olacak Gözüküyor

    Yeni iPhone'la ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı.

    Hasan Uğur Nayır - -

    NFC (Near Field Communications) teknolojisinin her sene iPhone'da olacağı söyleniyor. iPhone 6 için de aynı iddialar geçtiğimiz yıldan beri konuşuluyor. Ama raporlananlara göre NFC, yeni iPhone'a dahil edilmiş durumda.



    İlk olarak Tayvanlı Apple Daily'nin iddiasıyla başlayalım. Geçtiğimiz hafta 5.5 inç'lik iPhone 6'nın bataryasıyla ilgili olarak bir sızıntı olmuştu. Tayvanlı yayın buna ek olarak iPhone 6'ya NXP'nin PN65V NFC çipinin dahil olduğunu belirtmiş ve iddiasına dayanak olarak spesifik bir kanıt sunmuştu.



    Şimdi ise GeekBar NFC söylentisinin ortağı oldu. NXP'den dahil edilecek ve şirketin PN65 NFC çipinin kullanılacağına dair şematik paylaştı. PN65 çipinin birçok Android cihazda da kullanıldığını belirteyim. GeekBar'ın dün yayınladığı şematiğe göre iPhone 6'da 1 GB RAM var.Bunlar taslak üstünde. Ama tedarik zinciri içinde sağlam kaynakları olan GeekBar'ın iPhone'ların birçok donanım bileşenine ait sızıntıyı paylaştığını belirteyim.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title